Kyllingstad etter Hunter-tapet: Satser på eiendom

Ståle Kyllingstad slikker sårene etter kampen om Hunter Group med et saftig eiendomsprosjekt.

SATSER: Ståle Kyllingstad putter penger i eiendomsprosjekt på hjemmebane.
Publisert: Publisert:

Ståle Kyllingstad og ledelsen i Hunter Group gikk på et smertelig nederlag i kampen om selskapets fremtid, mot investor Arne Fredly og andre aksjonærer.

Nå børster Kyllingstad støvet av skuldrene, og kaster seg inn i en stor eiendomssatsing sammen med entreprenør Olav Stangeland i Rogaland.

De to er begge noen av vestlandsfylkets aller rikeste, og det er Kyllingstad som selger fire eiendommer han eier gjennom IKM Eiendom til et nystartet selskap der han og Stangeland vil ha en kontrollerende eierandel på 66 prosent, melder Dagens Næringsliv.

– Jeg trenger pengene. Noe skal brukes innen oljeservice, noe skal reinvesteres i eiendom og noe skal brukes til å betale ned gjeld. Det er aldri feil å ta en gevinst, sier Kyllingstad til Dagens Næringsliv.

– Dette er en spennende transaksjon, sier Olav Stangeland til avisen, og forklarer at han gjerne vil samarbeid mer med Kyllingstad.

Begge to hører hjemme i Sola kommune.

Fredly vant Hunter-slaget

Les også

Arne Fredly vant slaget i Hunter Group

I begynnelsen av mars meldte Arne Fredlys Apollo Asset at de satt på én tredjedel av aksjene i selskapet i Hunter Group, og at de vil stemme mot transaksjonen der Ståle Kyllingstads IKM Gruppen får kontroll i selskapet.

Den opprinnelige planen var at Hunter Group skulle inngå en storavtale med IKM Gruppen hvor selskapet kjøpte Kyllingstads IKM Subsea & Technology, og at Kyllingstad ville bli en betydelig aksjonær i Hunter Group.

Fredly mente derimot på sin side at transaksjonen, som var ventet å koste 250 millioner kroner i kontanter og en utstedelse av 23,9 millioner nye aksjer til Kyllingstad, var for kostbar.

Publisert:

Her kan du lese mer om