Jaguar Land Rover skal ansette 5.000 i Storbritannia

Storbritannias største bilprodusent starter rekrutteringsprosessen samtidig med brexit-forhandlingene.

ANSETTER: Bilprodusenten Jaguar Land Rover ansetter 5.000 nye arbeidere i en tid med stor politisk usikker knyttet til brexit-samtalene som starter mandag.
  • Eilin Lindvoll
Publisert: Publisert:

Jaguar Land Rover melder søndag at de skal ansette 1.000 elektronikk- og programvareingeniører og 4.000 fabrikkarbeidere, hvor flesteparten blir basert i Storbritannia, skriver Reuters.

Ansettelsene er en kjærkommen nyhet i en tid med politisk usikkerhet i forkant av brexit-forhandlingene som starter mandag. Flere bilprodusenter har advart om at brexit må føre til en avtale som beholder fri og ubøyelig handel for å beskytte arbeidsplasser.

I løpet av de neste tolv månedene vil de nye rekruttene være på plass. Arbeiderne skal brukes til å utvikle Jaguar Land Rovers teknologi, slik at de når målet om å kunne tilby halvparten av bilmodellene sine i en elektrisk utgave innen 2020.

Jaguar Land Rover er eid av indiske Tata Motors og har mer enn 40.000 ansatte på verdensbasis. Bilprodusenten er Storbritannias største og produserer om lag en tredjedel av britenes biler.

Les også

Brexit-forhandlingene starter i Brussel

– Vi vil ivareta borgernes sikkerhet

Det er ventet at brexitminister David Davis vil si at samtalene som starter i Brussel mandag, vil forme Europas og Storbritannias fremtid og borgernes liv, skriver det britiske utenriksdepartementet i en pressemelding.

– Vi ønsker at begge sider skal komme sterke og fremgangsrike ut av samtalene, og kunne fremme vår verdensledende felleseuropeiske verdier og vise at vi vil ivareta borgernes sikkerhet, heter det videre i meldingen om Davis' forventede kommentar.

Davis sier ingen skal være i tvil om at Storbritannia kommer til å tre ut av unionen og følge opp resultatet fra folkeavstemningen i fjor. Samtidig vil britene bevare sterke og tette bånd med landene på den andre siden av Den engelske kanal.

Les også

Jaguar investerer i Uber-utfordrer

Les også

Etter brexit: United-stjernene misfornøyde med lønnen

Les også

Google planlegger nytt megakontor i London

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Jaguar
  3. Storbritannia

Flere artikler

  1. Brexit-forhandlingene starter i Brussel

  2. Moody's: Mangel på brexit-deal kan sende Storbritannia ut i resesjon

  3. Nå begynner forhandlingene om brexit

  4. Tyskland øyner mulighet for myk brexit etter Mays valgnederlag

  5. Tory-veteran antyder at Theresa May kan bli kastet