Enighet i oljemekling – streik avverget

Meklingen mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe har ført til enighet. Dermed blir det ingen streik for 338 oljeansatte.

AVVERGET STREIK: 119 ansatte ved Statoils anlegg på Melkøya (avbildet) sto i fare for å bli tatt ut i streik fredag. I løpet av natten har NOG og SAFE kommet til enighet.
Publisert: Publisert:

– SAFE har i land-meklingen klart å øke rammen for medlemmene i Shell og Esso utover tilbudene som ble gitt i lokale forhandlinger. Det er vi selvsagt tilfreds med, men vi skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt for denne meklingen enn det andre organisasjoner ga oss ved å signere i de lokale forhandlingene, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst i en pressemelding.

Partene kom til enighet tre timer på overtid klokken 03.00 fredag morgen. Partene har også forpliktet seg til å vurdere lønnsdannelsens utvikling framover for å sikre lønnsutvikling for medlemmene på denne avtalen over tid.

Les også

To gassanlegg kan bli stengt ved midnatt

– Bakgrunnen for at oppgjøret gikk til mekling, er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sa Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe torsdag.

Les også

To gassanlegg kan bli stengt ved midnatt

Les også

Over 300 oljeserviceansatte tas ut i streik

Les også

I natt kan det bli streik i oljebransjen

Publisert:
Gå til e24.no