WR Entertainment gjør et siste forsøk på å redde selskapet

Selskapet som ønsker å filmatisere den norske westernhelten Morgan Kane setter kroken på døren om det ikke snarlig klarer å hente et millionbeløp.

PENGENØD: WR Entertainment, som vil spille inn westernfilmen Morgan Kane, er på desperat pengejakt. Her Tasmin Lucia-Khan, konsernsjef i WR-Entertainment, avbildet under en generalforsamling fra 2017.

Foto: Marius Lorentzen E24
Publisert:,

WR Entertainment prøver å hente mellom 4 og 9,7 millioner kroner som skal brukes til arbeidskapital for å bidra til at selskapet ikke går dukken.

Det skriver selskapet i en børsmelding.

Selskapet vil utstede opptil 48,5 millioner aksjer med en kurs på 0,2 kroner per stykk gjennom en emisjon.

Hvis selskapet klarer å hente hele beløpet er det ventet å finansiere driften frem til mars 2020. Målet er å spille inn westernfilmen «Morgan Kane», men lykkes de ikke skytes hele prosjektet ned.

WR Entertainment skriver at selskapet har nådd en fase med svært begrensede løsninger og ressurser, og at dette er siste forsøk på å hente penger for å kunne fortsette driften.

Klarte ikke å hente 3,7 millioner

WR Entertainment meldte i februar at de ønsket å hente mellom 3,7 og 3,9 millioner kroner i en fortrinnsrettsemisjon. Deretter meldte selskapet i slutten av mars at det ikke var nok interesse til å dekke minimumskravet i emisjonen, og at emisjonen derfor ble skrinlagt.

Selskapet har sett på alternative løsninger for å sikre finansieringen, deriblant sammenslåinger, oppkjøp, lån og ulike samarbeid.

Finansiell usikkerhet og risiko knyttet til den kommende rettstvisten med tidligere styreleder James F. Cardwell har gjort det utfordrende å tiltrekke interesse fra aksjonærer og potensielle investorer, skriver selskapet.

Gjeld og rettstvist

Gjelden i selskapet har også bidratt til å dempe interessen fra investorene. Styret har forhandlet med selskapets långivere om å redusere gjeldsnivået ved å gjøre om gjeld til blant annet aksjer.

Selskapet har også forsøkt å forhandle frem en løsning på rettstvisten.

Disse forhandlingene har hatt som mål å redusere risikoen til et nivå som er mer akseptabelt for investorer.

Styret var nær å komme frem til en løsning denne uken som kunne ha resultert i at selskapet var garantert nye penger i kassen, men en långiver sa nei til å gjøre om gjeld til blant annet aksjer.

Aksjene i WR Entertainment er fortsatt notert på Oslo Børs-markedsplassen Merkur Market. Handelen i WR Entertainment-aksjen ble stanset før meldingen kom fredag ettermiddag.