- Rimi-butikkene vil bestå

Dette er en bra dag for forbrukeren, mener dagligvareekspert.

BEHOLDES NAVNET? Ica-sjef Thorbjørn Theie fotografert i en Rimi-butikk i Oslo.

Helge Mikalsen
Publisert:,

- Coop kommer antageligvis til å beholde merkenavnet Rimi, sier utgiver av bransjebladet Dagligvarehandelen, Reidar Molthe, til VG.

Tidligere mandag ble det kjent at Ica Gruppen har inngått en avtale om å selge sin norske virksomhet til Coop Norge for 2,8 milliarder svenske kroner.

- Merkenavnet Ica på supermarkedene er lite eller ingenting verdt. Dette kommer til å bli Coop-merker, tror Molthe

Les også

Coop sluker Ica i Norge

Coop Norge-sjef Svein Fanebust sier til E24 at de ikke har bestemt seg for om Ica-merkevarene skal omdøpes.

Men han understreker at noe sanering vil det bli.

- Men det vil ikke si at de eksisterende Ica-kjedene forsvinne, sier han.

- Så det kan være aktuelt å sanere noen Coop-kjeder?

- Det jeg sier er at noe vil bli sanert, men det er ikke klart ennå.

- Tror KT sier ja

FØLGER BRANSJEN: Reidar Molthe.

Avtalen mellom Coop og Ica kom etter at konkurransemyndighetene tidligere har vært lunkne til de foreslåtte innkjøpssamarbeidet mellom førstnevnte og Norgesgruppen.

Redaktør Molthe i bransjebladet Dagligvarehandelen mener avtalen med Coop er en mer fornuftig avtale for et Ica, som de siste årene har tapt milliarder av kroner i det norske dagligvaremarkedet.

Ifølge pressemeldingen fra Ica må Konkurransetilsynet ta en beslutning om saken 130 arbeidsdager etter at det har mottatt søknaden om godkjenning av oppkjøpet.

Les også

Reitan: - Vi skal ta igjen Coop

- At det ikke ble noe av innkjøpssamarbeidet med den største aktøren, Norgesgruppen synes jeg er greit, sier Molthe til VG.

- Denne avtalen tror jeg Konkurransetilsynet kommer til å si ja til. Vi anbefalte denne løsningen for Ica på lederplass for lenge siden.

I SPILL: Hva som skjer med Rimi-merkevaren er blant spørsmålene som reises om Coop får ta over Ica. Her fra Rimi-butikken på Bislett i Oslo.

Jon Olav Nesvold

Han mener at Coop-butikkene generelt sett er sterke i markeder der Icas butikker ikke har en sterk posisjon og omvendt.

- Spesielt vil Coop endelig få tilgang på flere butikker i det sentrale Østland-området, der Ica til nå har vært sterke.

- Enig med Coop

Administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, sa til VG at større og derved færre store dagligvareaktører, var den eneste muligheten i dag for å være konkurransedyktig på pris i det norske markedet i dag.

Dette er Molthe langt på vei enig i.

- Matleverandørene har sagt de ønsker flere kjeder men gjennom sine mange rabatter til få og store kjeder har de på paradoksalt vis oppnådd det motsatte. Det beste hadde kanskje vært et oppkjøp av et internasjonalt konsern. Når ikke dette skjer og alternativet er at Ica trekker seg ut av det norske markedet er dette en god dag for norske forbrukere.

Les også:

DIREKTE: Se pressekonferansen om Coops Ica-kjøpDagligvareekspert: - Et voldsomt nederlag for ReitanNorgesgruppen: - Bra for Coop