Røkke og Gjelsten blar opp for Molde

Den økonomiske støtten til Molde fotballklubb skal ikke lenger gå via Aker. Men selskapet sikret seg rettigheten til Aker Stadion-navnet og sparer 20 millioner årlig.

GAVMILDE ONKLER: Kjell Inge Røkke (t.h.) og Bjørn Rune Gjelsten viderefører den økonomiske støtten til Molde fotballklubb via en stiftelse fremfor Aker-systemet. Her er de to avbildet på en pressekonferanse på Aker Stadion i mai 2012, der det ble annonsert at Ole Gunnar Solskjær skulle bli i Molde og avstod fra en retur til engelsk fotball.
Publisert:

Etter en tøff tid med krangel og offentlig oppvask har det vært tvil om Moldes store sønn, Kjell Inge Røkke, ville fortsette å støtte Molde Fotballklubb.

I mai 2012 brøt det nemlig ut full krangel mellom Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten på den ene siden og fotballtrener Ole Gunnar Solskjær på den andre.

Solskjær hadde besøkt Aston Villa hvor mulighetene for Solkjærs comeback i engelsk fotball skal ha blitt vært på forhandlingsbordet. Det skal ha provosert Røkke og Gjelsten kraftig.

Gavepakke på 33 millioner

Nå annonserer Røkke og Aker at støtten til Molde Fotballklubb er sikret fremover.

Sammen med sin gode venn Bjørn Rune Gjelsten har Røkke etablert en stiftelsen Molde Fotball AS. Røkkes selskap The Resource Group TRG AS skal eie to tredjedeler, mens Bjørn Rune Gjelsten vil eie en-tredel av Molde Fotball AS.

Aker har allerede skrevet ned verdiene i Molde Fotball AS fra 25 millioner til null (i andre kvartal 2012), og i tillegg har Aker innfridd en kassakreditt på åtte millioner.

Ifølge meldingen er dermed Molde Fotball AS gjeldfritt. I realiteten har Molde Fotball AS mottatt 33 millioner kroner i en gavepakke fra Aker før overtagelsen.

Ifølge Aker overdrar selskapet aksjene til stiftelsen mot retten til stadionnavnet i første omgang for en periode på fem år. Aker skriver at de vil spare rundt 20 millioner kroner i året på transaksjonen, som de har pleid å støtte fotballklubben med årlig.

- Lukket økonomisk kretsløp

- Sammen med Aker har jeg nå laget et lukket økonomisk kretsløp rundt en gjeldfri klubb og en gjeldfri stadion. Bjørn Rune og jeg vil tilføre økonomisk støtte til Molde Fotball AS. Jeg vil ikke ta noe ut, stiftelsen som eier vil tilbakeføre alle sine inntekter til klubben, herunder alle inntekter fra utleie og eventuelle spillersalg, sier Kjell Inge Røkke i en pressemelding.

Ifølge meldingen har Molde Fotball AS ingen rett til å påvirke den sportslige driften av fotballklubben, og har i tillegg en plikt til å sikre at den går med overskudd. Alle de andre avtalene med fotballklubben om drift, spillerkjøp og lignende blir værende som de har vært.

Stiftelsen vil disponere hele stadion-komplekset gjennom eksisterende avtaler, samt eie næringsarealet som er tilknyttet fotballstadionen.

Les også

Røkke - Molde 1 - 1Røkke ga Molde 22 millionerGjelsten og Dæhli sammen om milliardutbyggingRøkke og Gjelsten vil bygge 450 boliger på Fornebu

Publisert:
Gå til e24.no