Frp fornøyd med sitt møte med byråkratene

Fremskrittspartiets nye statsråder er fornøyd med å ha blitt korrekt og profesjonelt behandlet av byråkratiet i regjeringskorridorene.

POSITIV: Det er ikke lenge siden barne-, inkluderings- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) satt sin fot innenfor regjeringskontorene, og er imponert over embedsverket som tok imot henne.

Trond Solberg
  • NTB
Publisert: Publisert:

Skeptikere fryktet at byråkrater med sympatier på venstresiden i norsk politikk ikke ville takle møtet med Frp i regjering. Aftenposten har snakket med flere Frp-statsråder. Blant dem er barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Hun overtok et departement som ble styrt av Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Jeg har ikke vært klar over hvor profesjonelt embetsverket er før nå. Fra dag én er jeg blitt møtt med positivitet, nysgjerrighet og høy grad av profesjonalitet, i det eneste departementet som gikk fra å være styrt av SV-ere til Frp-ere, sier Horne.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overtok et Sp-styrt departement.

- Jeg opplever at de var godt forberedt og synes vi har fått til et godt samarbeid. Forslag drøftes med flere utgangspunkter på en opplysende måte, med både plusser og minuser. Jeg synes de er flinke til å komme med konstruktive løsninger, sier Listhaug, som omtaler sine byråkrater som veldig profesjonelle.

Partileder og finansminister Siv Jensen har samme inntrykk.

- Veldig profesjonelle er de her. De hadde lest seg godt opp på hva den nye regjeringen sto for. Men det er også klart at de skal gi deg faglige argumenter, for- og motargumenter, slik at du kan få prøvd dine standpunkter. De er drivende dyktige, men også klar over hvem som er lederen her, sier Jensen.

Blant de skeptiske var Gunnar Mathiesen, seniorpartner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese. Han mente embetsverket var i ferd med å bli politisert, men konstaterer nå at det har gått bedre enn fryktet. Civita-leder Kristin Clemet sier at embetsverket har bestått testen.

Les også:

- Misforståelse at vi løper fra løfteFinansdepartementet: - Ingen bråstopp i norsk økonomiStøre: – Uryddig merforbruk av oljepenger- Dette gir oss fantastiske vekstmuligheterRegjeringen øker avgift og gjør diesel dyrere

Publisert:

Flere artikler

  1. Erna planlegger regjeringsrokade onsdag

  2. Kilder til VG: Nikolai Astrup inn i regjeringen

  3. Norsk olje og gass: – Godt samarbeid med Freiberg

  4. Annonsørinnhold

  5. Slik blir Solbergs nye regjering

  6. Jensen vil ikke be sine velgere om unnskyldning