Boligprisene

Obos: Boligprisoppgang og fortsatt rekordomsetning i august

August er vanligvis en måned med stor aktivitet og prisoppgang i boligmarkedet, og årets siste sommermåned er intet unntak, melder Obos.

Evelyn Therese Berg Hansen / Evelyn Therese Berg Hansen
  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Prisene for brukte Obos-boliger steg med 0,6 prosent på landsbasis i august.

I Oslo gikk opp med 1,5 prosent, og markeder dermed den fjerde måneden på rad med prisvekst i hovedstaden.

Det kommer frem i en pressemelding.

Det ble omsatt 541 brukte boliger i Oslo i august i år mot 514 i fjor. Andelen som benyttet seg av forkjøpsretten som følger av Obos-medlemskapet var på drøyt 30 prosent, noe som er klart høyere enn i august i fjor, skriver Obos.

– Prisoppgangen i Oslo i august i år er imidlertid noe svakere enn den i gjennomsnitt har vært når vi ser på samme måned i perioden 2004-2019, men er i tråd med august de siste par årene, sier Obos’ sjeføkonom Sissel Monsvold i en uttalelse.

Hun peker på kraftige rentekutt og økt fleksibilitetskvote i boliglånsforskriften for å forklare at boligmarkedet har utviklet seg sterkere enn ventet etter coronautbruddet.

– Aktiviteten i august har vært svært god – særlig sett i lys av at antall salg av brukte Obos-boliger var rekordhøy i juli. Vi var spente på om det høye salget i juli ville ta unna for noe av salget som normalt er i august, men antall omsetninger har fortsatt å holde seg på et rekordhøyt nivå, sier Monsvold.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Boligprisene
  2. Boligpriser
  3. Obos
  4. Eiendom

Flere artikler