Eiendomsaktørene

Christian Ringnes selger Scandic Helsfyr til Storebrand

Hotellet blir det største Scandic-kjeden har i Norge etter en påbegynt oppgradering.

Eiendomsspar
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Christian Ringnes’ Eiendomsspar AS har inngått en avtale med Storebrand Eiendomsfond Norge KS om salg av selskapet Helsfyr utbygging II AS. Det fremkommer i en melding.

Utbyggingsselskapet eier Scandic Helsfyr som for tiden er under utvidelse. Hotellet vil bli det største Scandic-kjeden har i Norge etter ferdigstillelsen i utgangen av 2020.

– Vi er svært fornøyde med at Storebrand tar over stafettpinnen, ser frem til et godt samarbeid frem mot ferdigstillelse, og føler oss trygge på at de vil fortsette å forvalte eiendommen på en god måte. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr og at utvidelsen av hotellet vil bli en suksess, sier administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar i en melding.

Det opplyses ingen salgssum for eiendommen, men Eiendomsspar opplyser at salget medfører en verdiøkning på rundt ni kroner per aksje, sammenlignet med selskapets verdivurdering av eksisterende hotell ved utgangen av juni i fjor.

Ifølge Finansavisen får Eiendomsspar 1,1 milliarder kroner for hotellet.

– Har ønsket en større tilstedeværelse

Pangea Property Partners har bistått Eiendomsspar som finansiell rådgiver i forbindelse med transaksjonen, opplyses det i en pressemelding.

Storebrand Eiendomsfond Norge er ifølge Pangea Norges største ubelånte eiendomsfond og forvaltes av Storebrand Eiendom. Dette er det andre hotellet i fondets portefølje. Fra før eier det også Scandic Fornebu.

– Kjøpet er i tråd med fondets mandat og vekststrategi, og innen et spennende eiendomssegment hvor Storebrand har ønsket en større tilstedeværelse, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard i en melding.

– Scandic Helsfyr ligger i et raskt voksende urbant område med godt kollektivtilbud, og er strategisk plassert mellom Oslo Lufthavn og Oslo sentrum. Vi har tro på at vårt utvidede samarbeid med Scandic blir fruktbart, og at utvidelsen av hotellet er i tråd med utviklingen av Bryn/Helsfyr som område, sier Nergaard.

I januar i fjor ble det kjent at AF Gruppen hadde inngått en avtale med selskapet om bygging av ny fløy og ombygging av hotellet. Kontrakten har en verdi på 234 millioner kroner.

Meldingen fra selskapetAF Gruppen utvider Scandic Helsfyr Hotell (januar 2019)
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendomsaktørene
  2. Scandic
  3. Hotell
  4. Eiendomsspar
  5. Christian Ringnes
  6. Storebrand
  7. Aksjelive

Flere artikler