Kulturbusiness

Tysk konsertgigant tar over store deler av Nordic Live

Gründerne selger seg ned tre år etter at de startet bookingbyrået Nordic Live, som representerer Alan Walker og over 60 andre nordiske artister.

LYDEN AV PENGER: Nordic Live fikk et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner i 2018, året etter at selskapet ble grunnlagt.
 • Eivind Bøe
Publisert:

Den tyske konsertgiganten FKP Scorpio tar over to tredjedeler av det norske bookingbyrået Nordic Live.

Det opplyser medgrunnlegger Joël Schwalenstöcker til E24. Han startet Nordic Live sammen med Erica Leypoldt, Kim Nordbæk og Ottar Schanke Eikum.

Gründerne selger seg ned etter at de startet selskapet i januar 2017. Nordic Live hadde i 2018 en omsetning på 52,6 millioner kroner og et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner.

Byrået representerer over 60 nordiske artister, som i 2019 gjorde 1.000 konserter i Norge. Blant artistene i porteføljen er Alan Walker, Kurt Nilsen og Ina Wroldsen.

– Da vi kom i kontakt med FKP Scorpio, visste vi med en gang at dette var de riktige partnerne å ha med for å ta selskapet til neste nivå. Vi gjør dette med vinden i ryggen og gleder oss over mulighetene det vil by på for oss og våre artister, sier megrunnlegger Erica Leypoldt i en pressemelding.

FKP Scorpio har arrangert turneer for blant andre Ed Sheeran, Bon Iver og Rammstein. De driver også store europeiske festivaler som Hurricane og Southside Festival i Tyskland.

Partene har blitt enig om å ikke avsløre kjøpssummen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kulturbusiness
 2. Nordic Live
 3. Musikk

Flere artikler

 1. DN: Alan Walker dro inn over 116 millioner i fjor

 2. Million-nedtur for Alan Walkers selskaper

 3. Betalt innhold

  Tok ut rekordlønn for å kjøpe og pusse opp villa

 4. Tre millioner rett i foret til Norges fremste rapduo

 5. Millionsmell for Kristian Valen