Øystein Eriksen Søreide blir administrerende direktør i Abelia

Tar over etter Håkon Haugli som tidligere i år tok over som sjef i Innovasjon Norge.

Foto: Abelia
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Bydelsdirektør i Bydel Grorud, Øystein Eriksen Søreide, blir ny administrerende direktør i Abelia.

Det fremkommer i en pressemelding fra Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

– Øystein E. Søreide er en erfaren leder med allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hans kjennskap til politikk, næringsliv og organisasjonsliv gjør han svært egnet som leder av Abelia, sier Grete Aspelund, styreleder i Abelia i en uttalelse.

Les også

Håkon Haugli blir ny Innovasjon Norge-sjef

Overtar 1. oktober

– I tillegg til lang og bred ledererfaring har Søreide svært god kjennskap til flere av Abelias prioriterte områder, slik som offentlig-privat samarbeid og innovative anskaffelser. Vi er derfor trygge på at han vil videreutvikle Abelia til det beste både for ansatte og medlemmer, sier Aspelund.

Eriksen Søreide overtar stillingen som toppsjef i Abelia 1. oktober i år. Han er gift med utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

– Abelia har allerede en sterk og viktig stemme i norsk samfunnsliv. Sammen med medlemmer, styre og dyktige kolleger ser jeg frem til å utvikle Abelia videre og bidra til fremtidens verdiskaping, bærekraftig vekst og velferd i Norge, sier Øystein E. Søreide.

Tidligere har Søreide blant annet arbeidet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn. Han har også vært markedsdirektør i organisasjoner som Unicef Norge, Care Norge og SOS-barnebyer. Han har også i lengre tid vært politiker for Høyre i Oslo.

Les også

Rekordutlysning på 185 millioner til forskning i offentlig sektor

– Ser frem til å komme tilbake til næringslivet

– Etter noen år i politikk og offentlig administrasjon, ser jeg frem til å komme tilbake til næringslivet. Store deler av norsk næringsliv møter stadig mer internasjonal konkurranse, krav om omstilling, og behov for digitalisering. Kunnskaps- og teknologibedriftene har en nøkkelrolle i denne utviklingen, og jeg gleder meg til å jobbe for og med bedrifter som forandrer Norge, sier Søreide.

Nyheten kommer nær tre måneder etter det ble kjent at Håkon Haugli forlot posisjonen for å bli administrerende direktør i Innovasjon Norge. Det skjedde etter at han hadde sittet som administrerende direktør i foreningen siden 2014.

Haugli overtok stillingen i Innovasjon Norge 15. mai i år.

Her kan du lese mer om

  1. NHO

Flere artikler

  1. Ny Abelia-sjef vil omstille det norske velferdssamfunnet

  2. Kronekursen holder seg svak: Avgjørende for norske hotell

  3. Ser ingen grunn til at vi skal føle flyskam

  4. Annonsørinnhold

  5. Helifuel frykter lukkede dører i USA

  6. Cruiseskip-sjef: – Vil ikke bli behandlet som kriminelle