Taylor Swift raser etter plateselskapsmogul kjøper rettighetene til sangene hennes

Alle sangene til popstjernen eid av plateselskapet Big Machine Records ble kjøpt for 300 millioner dollar av musikkmanager Scooter Braun: – Det river i innvollene mine, sier artisten.

Den amerikanske popstjernen Taylor Swift er rasende etter at milliardæren og musikkmanageren Scooter Braun kjøpte seg rettighetene til de tidligere sangene hennes.

Foto: Chris Pizzello AP
Publisert:,

Popstjernen sier at hun er «trist og føler avsky» for at plateselskapet som eide rettighetene til alle utgivelsene hennes til og med 2017 ble kjøpt.

Musikkmanageren Scooter Braun kjøpte i helgen rettighetene til alle de tidligere sangene til Taylor Swift.

Foto: Terry Wyatt AFP

Det var musikkmanageren og milliardæren Scooter Braun som kjøpte sangene hennes, uten at hun selv var klar over det.

Brauns investeringsselskap Ithaca Holdings kjøpte plateselskapet Big Machine Label Group for over 300 millioner dollar, tilsvarende 2,5 milliarder kroner, ifølge en kilde Billboard har vært i kontakt med.

Gjennom kjøpet har Braun skaffet seg rettigheter for alle sangene til Swift til og med 2017. Selskapet får også rettighetene til flere amerikanske artister.

De nyere sangene til artisten gjelder ikke, ettersom hun signerte med musikkselskapet Universal Music Group i fjor.

Ikke et kjærlig forhold

Swift sier at hun synes at salget til Braun vekker spesielt avsky, ettersom Braun skal ha mobbet henne i lengre tid, ifølge henne selv. Popstjernen skriver på sin Tumblr-side at hun først fikk vite om nyheten da den ble kjent for verden søndag morgen.

– Alt jeg kunne tenke på var den ustoppelige, manipulative mobbingen jeg har fått fra ham, skrev Swift da hun fikk høre om nyheten.

– Dette er mitt verst tenkelige scenario. Dette er det som skjer når du signerer en kontrakt 15 år gammel til noen som der «lojalitet» bare er et kontraktsrettslig fenomen, fortsetter hun.

Braun har ikke svart på spørsmål fra utenlandske medier som har kontaktet ham.

Justin Bieber kritiserte Taylor Swift

Søndag gikk Justin Bieber ut i sosiale medier og tok Scooter Braun til forsvar.

– Både Scooter og jeg er glade i deg. Den eneste måten å løse konflikten er ved å kommunisere. Så replikkslenging frem og tilbake på nettet hjelper lite, skrev Bieber på sin Instagram-konto.

Bildet Justin Bieber først la ut på sin Instagram, og som Taylor Swift mente at mobber henne. Bieber slettet så dette bildet.

Foto: Skjermdump

Siden slettet Bieber innlegget der han kritiserte Swift for å ha gått ut mot Braun. Etterpå la han ut et bilde hvor han beklaget det første innlegget.

Justin Bieber la ut et Instagram-innlegg hvor han beklaget sine første uttalelser mot Taylor Swift.

Foto: Skjermdump

Braun god for 3,5 milliarder kroner

Braun har ifølge nettstedet Celebritynetworth.com en formue på 400 millioner dollar, tilsvarende omtrent 3,5 milliarder norske kroner. Braun har lenge drevet plateselskapet Schoolboy Records og har jobbet som talentjeger. Justin Bieber er ett av talentene han har vært med på å oppdage.

Swift har selv en formue som ikke er langt unna Brauns. Ifølge den amerikanske nyhetskilden Business Insider skal popstjernen være god for 320 millioner dollar, tilsvarende omtrent 2,7 milliarder kroner.

Les også:


Kraftig mannsdominans i DNB Markets
Amerikansk gründerbedrift vil bli først med hybridfly: Vant ordre på flyshowet i Paris
Kina åpner for mer utenlandsk eierskap