Gjelsten tjente gode penger i sportsbransjen i fjor

Sport 1 økte inntektene med 10 prosent til 1,8 milliarder kroner i fjor, og resultatet før skatt endte på rekordhøye 66 millioner kroner. Sportskjeden bidro til et godt år for investor Bjørn Rune Gjelsten.

Investor Bjørn Rune Gjelsten.
Publisert:

Sport 1 Gruppen økte sine inntekter kraftig i 2019, et år da konkurrenter som XXL og Gresvig fikk det tøft. Det går frem av en pressemelding.

Omsetningen økte 1,82 milliarder kroner i 2019, fra 1,65 milliarder året før, ifølge meldingen. Det tilsvarer en vekst på 10 prosent.

– Etter et godt 2018 opplevde sportsbransjen som helhet en nedgang i omsetning i første kvartal 2019 som et resultat av en mild og snøfattig vinter i sentrale deler av landet, heter det i meldingen.

Resultat før skatt var på rekordhøye 66 millioner kroner i fjor, opp fra 63 millioner året før.

Økte markedsandelen

Sport 1-kjeden var med 6,5 prosent vekst i omsetning til forbruker den etablerte sportskjeden i Norge med høyest vekst i 2019, og økte sin markedsandel blant de norske sportskjedene med omtrent 2,5 prosentpoeng til 22 prosent.

«Satsing på god kundeservice, attraktive merkevarer med god kvalitet, og god tilgjengelighet for forbrukerne både i butikk og på nett gir imidlertid resultater, og Sport 1 fortsatte sin positive utvikling også i 2019», heter det i meldingen.

Sportsbransjen opplevde et vesentlig fall i omsetning de første ukene etter utbruddet av coronaviruset og som et resultat av de begrensninger myndighetene vedtok.

Omsetningen og etterspørselen har tatt seg opp i store deler av landet, spesielt med hensyn til sykler, fottøy og fritidsutstyr.

– Dette har medført en vekst på 15 prosent i sammenlignbare butikker i april for Sport 1. Alle butikker som var midlertidig stengt i forbindelse med pandemien er nå gjenåpnet, heter det.

Gjelsten tjente 448 mill.

Bjørn Rune Gjelstens investeringsselskap Gjelsten Holding fikk et resultat før skatt på 448 millioner kroner i fjor, opp fra 382 millioner året før.

Driftsresultatet gikk opp til 544 fra 481 millioner kroner, mens brutto driftsresultat (ebidta) gikk opp til 730 fra 655 millioner kroner. Omsetningen var på 3,4 milliarder kroner, opp fra 3,2 milliarder kroner året før.

Gjelsten Holding skriver at 2019 ble et godt år, i en melding E24 har fått tilsendt.

«Konsernet opplevde vekst i både topplinje og inntjening
basert på god utvikling innen alle virksomhetsområder – eiendom, industri og handel», skriver Gjelsten.

Gjelsten Holding skriver at salg av enkelteiendommer og aksjene i fiskekasseselskapet BEWiSynbra Group bidro positivt til resultatutviklingen, samtidig som både avfallsfirmaet Noah og sportskjeden Sport 1 «fortsatte den gode trenden fra de senere år».

Finansavisen omtalte Gjelsten Holdings 2019-tall først.

Les også

Bjørn Rune Gjelsten har solgt aksjer i Kid for 324 mill.

Les også

XXL mener rivalenes sammenslåing vil svekke priskonkurransen

Publisert: