CELINA MIDELFART:Grunn til å smile i dag.

Furulund Svein Erik
Kommentar

Så utrolig gøy, Celina!

Celina Midelfart er et ikon. Få andre hadde taklet medieoppmerksomheten med tilsvarende verdighet.

  • Elin Ørjasæter
    Elin Ørjasæter var frem til juni 2012 konsulent i PR- og informasjonsbyrået Burson-Marsteller. Hun er tidligere E24-kommentator, og jobber nå som foredragsholder og forfatter. Hun har tidligere vært personaldirektør, hodejeger og forhandler i fagforening. «Lederboka, hodejegerens beste tips» og den humoristiske selvbiografien «Det glade vanvidd» er to av hennes bøker. Født: 25. februar 1962 Avhengig av: Kaffe og Twitter. Drømmebil: Mini Roadster cabriolet. Angrer på: At jeg jobbet så mye da barna var små. Favorittartist: Willie Nelson, Phil Ochs og Johnny Cash. Beste bok: «Borgerkrigen» av Hans Magnus Enzensberger. En dystopi som kom ut på 80-tallet og forandret mitt syn på verden. Både borgerkrigene i Afrika, 11. september og 22. juli kan sees som en bekreftelse på bokas dystre profetier.
Publisert:

I dag er det kjent at hun og Tor Olav Trøim er forlovet. Les E24: Trøim og Celina forlovet

Celina leste heller Kapital enn Frøken Detektiv som barn. Faren sendte henne brev på femtenårsdagen da hun gikk på britisk kostskole. Han glemte å gratulere, brevet handlet kun om forretninger.

Celina er ikke bimbo, selv om hun er vakker

Dette vet vi fordi Celina for en gangs skyld kommenterte personlige forhold til bladet Kapital for noen år siden. Hun satte stor pris på faren, som døde i 1999, da Celina bare var 22 år gammel.

Så hvilken kjæreste kan man få når man er så vakker og rik at man kan få absolutt hvem man vil? Da blir det kanskje få å velge mellom.

For Celina er også intelligent. Det finnes knapt den mann i Norge som vil føle seg bekvem nok som likeverdig partner.

Jo da, noen har det vært. Av norske har både Kjell Inge Røkke og Ole Robert Reitan vært hennes kjærester, det samme har Petter Stordalen. Donald Trump var visstnok også kjæreste en gang, mener pressen, som også har spekulert i et forhold mellom henne og kronprins Haakon for mange år tilbake.

Men en middels norsk NTH-ingeniør hadde vel følt seg litt for smigret, eller litt for underlegen, ved å være hennes make. Nettopp derfor er det utrolig hyggelig at sivilingeniøren Tor Olav fra Sandefjord fikk prinsessen.

Han er også kjent som skipsreder John Fredriksens våpendrager. Det gjør Trøim til en mann med stor forretningsmessig makt. Celinas makt derimot, er nå mer som stilikon enn som forretningskvinne. Hennes økonomiske kongerike er svært lite i forhold til det imperiet Trøim styrer på vegne av Fredriksen.

Feminist-Celina uttalte seg slik til Kapital i 2004: "Jeg har sett mange forhold hvor en skjevhet i det økonomiske medfører at særlig kvinner finner seg i skjevheter med hensyn til hvem får respekt og hvem som er premissgiver. Det går på tvers av alle likestillingsidealer. Sett i lys av dette gir penger meg mange ting som jeg er veldig takknemlig for," sa Celina.

Ikke bimbo, selv om hun er vakker, altså. Og ikke dum, selv om hun er rik. Og hun takler det utrolige kunststykke å overleve et vedvarende sterkt søkelys, uten å dumme seg ut.

Kvinner må være mer forsiktige enn menn i mediene, skrev magasinet Ny Tid i en presentasjon av Line Vee Hanums forskning om temaet. Kvinnelige næringslivsledere er så utrolig synlige. Og pressen er konsvekvent mer opptatt av privatlivet deres, enn av menns privatliv.

Derfor blir Celina utsatt for så private spørsmål som om hun faller for eldre menn fordi hun mistet faren sin tidlig, i et av de få personlige intervjuene hun har gitt. Og derfor omtaler vi henne som Celina, og ikke Midelfart. Ingen overskrifter i dag vil lyde: "Midelfart og Tor Olav er forlovet."

Vi er på fornavn med Celina fordi hun er kvinne. Vi opplever henne som mer nær, mer personlig interessant enn Trøim. Han er først og fremst en profesjonell person. Fordi han er mann. Slik er det fortsatt, og det er like greit å like det som å ergre seg.

Alle de motsetningfylte forventningene i samfunnet, til kjønn og kapital, dyktighet og skjønnhet, blir forent i èn eneste person ved Celina Midelfart.

Celina gjør det informasjonsonsrådgivere synes er riktig. Nemlig å si minst mulig, og kun komme med helt nøytrale uttalelser når hun møter journalister. På den måten bevarer hun sin makt som stilikon. Og det trenger vi faktisk, fordi hennes rolle fortsatt er svært uvanlig og interessant.

Gratulerer med dagen Celina! Og Tor Olav, det var utrolig kult at en Sandefjord-gutt kapret prinsessen!

Her kan du lese mer om

  1. E24

Flere artikler

  1. Slutt på kjærligheten for Fredriksen

  2. Midelfart og Trøim forlovet i London

  3. - Verdens mektigste skipsreder

  4. Annonsørinnhold

  5. Røkke sjekkes oftest

  6. Dette er Norges rikeste