Monica Mæland «har tillit» til Telenor-styrelederen

Næringsdepartementet, som eier 54 prosent av Telenor, uttaler seg for første gang om striden mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted.

HAR TILLIT TIL WÆRSTED: Næringsminister Monica Mæland (H), her avbildet under muntlig spørretime på Stortinget.
Publisert:

– Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styret. Det har vi i alle selskapet hvor vi er eier, skriver departementet i en uttalelse til NTB.

Det var under næringsminister Monica Mæland at Gunn Wærsted ble foreslått som ny Telenor-styreleder. Hun tiltrådte i januar.

Nå er den tidligere Nordea-sjefen i hardt vær, etter at Dagens Næringsliv denne uken skrev at Wærsted oppfordret Sigve Brekke til å trekke seg som Telenor-konsernsjef denne høsten – uten at Wærsted skal ha hatt resten av styret med seg i oppfordringen.

Les også

Wærsted til DN: – Uheldig for selskapet

Hvem skal ut?

Eksperter E24 har snakket med mener situasjonen er umulig å leve med, og at enten Brekke eller Wærsted nå må ut.

Overfor VG og E24 har Wærsted avvist at hun har kjørt noe sololøp som Telenor-styreleder.

Likevel kritiseres Wærsted for sin konflikt med Brekke i en fersk styreevaluering, meldte DN torsdag. I evalueringen skal det fremkomme at Wærsted også har havnet i klinsj med resten av styret.

Les også

Wærsted om Telenor-feiden: Jeg sørger for å ha ryggdekning i styret

Vraket Aaser

Selv om Næringsdepartementet nå forsikrer at Mæland har tillit til både styreleder og styret i «alle selskaper hvor vi er eier», skal vi ikke langt tilbake for å finne unntak.

Svein Aaser – som var styreleder i Telenor før Wærsted overtok – gikk av etter sterkt press fra nettopp Monica Mæland.

Både Mæland og Aaser begrunnet avgangen med at hun ikke lengre hadde tillit til ham. Da var det korrupsjonen i delvis Telenor-eide VimpelCom som tynget den norske telegiganten, og Mæland mente viktig informasjon i saken hadde blitt holdt tilbake fra staten. Staten er hovedaksjonær i Telenor med en eierandel på 054 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om