Over 230 søkte jobb i hundebarnehage

Coronapandemien har ført til at mange med forskjellige utdannelser søker de samme jobbene. I Bærum søkte over 230 personer på stillingen som hundepasser.

Servitører, kokker, snekkere og folk fra IT-bransjen var blant søkerne på jobb i en hundebarnehage i Bærum. Bildet er fra en hundebarnehage på Eidsvoll.

Ole Berg-Rusten / NTB
 • NTB
Publisert:

Over 230 søknader kom inn til hundebarnehagen i Bærum på stillingen som hundepasser. Blant søkerne var det flere som tidligere har jobbet som servitører, kokker, snekkere, i butikk og folk fra IT-bransjen, skriver Budstikka.

– Dette er et speilbilde av Norge anno 2020. Pandemien har rammet norsk økonomi hardt. Arbeidsledigheten er omtrent doblet med hva den var på samme tid i fjor, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO til avisen.

I Asker og Bærum har andelen ledige i reiseliv og transport økt med 25 prosent, mens innen serviceyrket er andelen 15,4 prosent.

Dørum sier kriser som coronapandemien vil etterlate langvarige spor i arbeidsmarkedet, men at ledigheten vil være tilbake til normalen om et par år – selv om bildet vi har av arbeidsmarkedet vil endres.

– Det vil nok være en annen sammensetning av etterspørsel, produksjon og sysselsetting. En ny normal, sier sjeføkonomen.

Her kan du lese mer om

 1. Jobb
 2. Bærum
 3. Øystein Dørum
 4. NHO
 5. Reiseliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Næringslivet forventer rekord i julehandelen: – Vi har rett og slett mer penger å bruke

 2. Unge kvinner hardt rammet av coronaledighet: – Lever fra dag til dag

 3. Ny krisepakke til reiselivet: SV vil ha krav om null oppsigelser

 4. Annonsørinnhold

 5. Overraskende sterk shoppevekst i oktober

 6. Restaurantkjeden El Camino er konkurs