Over 230 søkte jobb i hundebarnehage

Coronapandemien har ført til at mange med forskjellige utdannelser søker de samme jobbene. I Bærum søkte over 230 personer på stillingen som hundepasser.

Servitører, kokker, snekkere og folk fra IT-bransjen var blant søkerne på jobb i en hundebarnehage i Bærum. Bildet er fra en hundebarnehage på Eidsvoll.

Ole Berg-Rusten / NTB
 • NTB
Publisert: Publisert:

Over 230 søknader kom inn til hundebarnehagen i Bærum på stillingen som hundepasser. Blant søkerne var det flere som tidligere har jobbet som servitører, kokker, snekkere, i butikk og folk fra IT-bransjen, skriver Budstikka.

– Dette er et speilbilde av Norge anno 2020. Pandemien har rammet norsk økonomi hardt. Arbeidsledigheten er omtrent doblet med hva den var på samme tid i fjor, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO til avisen.

I Asker og Bærum har andelen ledige i reiseliv og transport økt med 25 prosent, mens innen serviceyrket er andelen 15,4 prosent.

Dørum sier kriser som coronapandemien vil etterlate langvarige spor i arbeidsmarkedet, men at ledigheten vil være tilbake til normalen om et par år – selv om bildet vi har av arbeidsmarkedet vil endres.

– Det vil nok være en annen sammensetning av etterspørsel, produksjon og sysselsetting. En ny normal, sier sjeføkonomen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Jobb
 2. Bærum
 3. Øystein Dørum
 4. NHO
 5. Reiseliv

Flere artikler

 1. NHO-bedrifter vil permittere flere etter nye smittetiltak

 2. Næringslivet forventer rekord i julehandelen: – Vi har rett og slett mer penger å bruke

 3. Unge kvinner hardt rammet av coronaledighet: – Lever fra dag til dag

 4. Annonsørinnhold

 5. Ny krisepakke til reiselivet: SV vil ha krav om null oppsigelser

 6. Hver femte drosjesjåfør har mistet jobben i 2020