Widerøe-selskap får mer arbeid – venter å kunne gi noen av de oppsagte jobbene tilbake

I fjor varslet bakketjenesteselskapet Widerøe Ground Handling masseoppsigelser av flere hundre ansatte. Nå har selskapet fått en ny avtale med Wizz Air, og håper at de kan hente tilbake flere av de oppsagte.

REVERS: Widerøe vet ikke hvor mange som kan få tilbake jobbene.
Publisert:

E24 skrev før jul at flere hundre kunne miste jobben i Widerøes bakketjenesteselskap Widerøe Ground Handling. Nå har selskapet fått mer arbeid i flere omganger.

– Det er for tidlig å si noe om behovet på tidspunktet vi skal levere tjenester, men vi forventer å kunne tilby arbeid til en andel av våre medarbeidere som ble berørt av oppsigelse, skriver Widerøe Ground Handling-sjef Marius Myhre i en SMS til E24.

Oppstarten av det nye prosjektet er i midten av juni.

Skal jobbe mer for Wizz Air

Widerøe Ground Handling, som leverer bakketjenester i flyindustrien i Norge, utvider nå sitt samarbeid med Wizz Air, ifølge en melding fra sistnevnte.

Den nye kontrakten omfatter alle lufthavner i Norge der Wizz Air har etablert ruter, utenom Oslo.

Wizz Air skal fremover kjøpe bakketjenester fra Widerøe Ground Handling i Ålesund, Bergen, Molde, Bodø, Haugesund, Kristiansund, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Avtalen betyr at Widerøe Ground Handling tar seg av tjenester som innsjekk, assistanse til passasjerer, lasting og lossing av bagasje og frakt, rapportering til flygende personell, og diverse service til flyene når de står på bakken.

– Wizz Air jobber nå med Widerøe Ground Handling på alle lufthavner vi betjener, bortsett fra én, og skaper dermed flere jobbmuligheter over hele Norge, sier András Sebök, sjef for Wizz Airs forsyningstjenester.

Fra før har Widerøe Ground Handling i mange år håndtert Wizz Airs behov for bakketjenester i Sandefjord (Torp). I de siste månedene har selskapet solgt bakkehåndtering til Wizz Air i Alta, på Evenes og i Kirkenes.

Flere hundre berørte

Wizz Air-avtalen er ikke den eneste kontrakten selskapet har fått etter at de meldte om oppsigelsene. På tampen av fjoråret vant selskapet anbudet om å levere bakketjenester for Widerøe-fly på Oslo Lufthavn.

I november hadde selskapet varslet Nav om oppsigelser av til sammen 550 personer ved syv ulike flyplasser. Arbeidstakerorganisasjonen Parat presiserte at det dreier seg om 500 årsverk, som i sin tur rammer nær 800 arbeidsplasser.

Les på E24+

Forslaget om Norwegian-løsning burde ikke være lov

Les på E24+

Hotelldirektør i e-post: «Vi stenger hotellet» (...) «Når gjester ringer inn og spør, så sier vi at vi har tenkt å forsøke å holde åpent»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om