Reisende oppfordres til å holde seg hjemme etter busstreik

Ruter og Vegvesenet ber reisende om å holde seg hjemme i frykt for at busstreiken kan legge press på rushtrafikken på Østlandet.

3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ble tatt ut i streik denne helgen.
Publisert:

Både kollektivselskapet Ruter og Statens vegvesen oppfordrer reisende til å holde seg hjemme, etter at tusenvis av bussjåfører på Østlandet ble tatt ut i streik natt til søndag.

– Reisende oppfordres til å finne alternative transportmåter, eller la være å reise i forbindelse med streiken. Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og vil derfor ikke sette inn ekstra kapasitet, skriver Ruter i en pressemelding.

Også Statens vegvesen oppfordrer til hjemmekontor for å unngå kø.

– Det hadde vært veldig fint om de som kan ha hjemmekontor, tar det. Da blir det litt mindre kø, sa trafikkoperatør Anne Hårstad i Statens vegvesen til VG søndag kveld.

Les også

Victor (23) er tatt ut i streik: Utfører sikkerhetskontroller ubetalt

Les også

Fellesforbundet: – Ikke bare er det frekt, det er også blank løgn

– Ikke reis med mindre du må

Trikk, T-bane, tog og båt berøres ikke av streiken, men Ruter understreker at det kan bli mange reisende.

– Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver Ruter.

Transportselskapet opplyser at appene Reiseplanleggeren og RuterReise ikke er oppdatert, og at informasjon som dreier seg om buss ikke er korrekt.

Ruter peker samtidig på at reisegarantien ikke gjelder i forbindelse med streik.

Les også

Streikerammede kunder kan få refundert Ruter-billett: Men bare ved kansellering

Stans i Oslo og Viken

Natt til søndag ble det brudd i forhandlingene mellom partene, som har ført til at 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken er tatt ut i streik.

Samtlige by- og regionbusser er tatt ut, og Ruter kjører dermed ingen busser i Oslo og Akershus. Streiken fører også til stans hos kollektivselskapene Brakar og Østfold kollektivtrafikk i Buskerud og Østfold, skriver NTB.

Publisert: