Uteservering og gatehandel får drahjelp fra byrådet i Oslo

Byrådet i Oslo vil gi gratis skjenkebevilling og leie av gateplass til handel og servering, samt arrangementer, ut året.

Byrådet i Oslo fjerner skjenkebevillingsgebyret og gir gratis utleie av gategrunn til servering og varehandel ut året.
 • NTB
Publisert:

– Serverings- og utelivsbransjen og handelsstanden er fortsatt i en enormt krevende situasjon. Fjerning av bevillingsgebyret er et treffsikkert tiltak som gir en økonomisk lettelse for alle med skjenkebevilling, sier Victoria Marie Evensen (Ap) næringsbyråd i Oslo.

Byrådet fjernet gebyret i sin helhet for 2020. Ved også å kutte omsetningsavgiften for 2021, gir dette en samlet lettelse på rundt 40 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Handelsnæringen har i likhet med serveringsnæringen en vanskelig økonomisk situasjon. Derfor fjernes også leien av gategrunn til uteserveringer og de butikkene som leier gategrunn for salgsplasser.

– Så snart vi kan starte en gradvis gjenåpning av byen, og det blir varmere vær, blir det større behov for utearealer både til servering og handel. Jeg er glad for at dette ikke skal utgjøre en ekstra kostnad for et allerede hardt prøvet næringsliv, sier Evensen.

Byrådet ser også på muligheten for en utvidet bruk av gategrunn til uteserveringer og andre aktiviteter i byen når byen igjen gradvis kan gjenåpnes.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo
 2. Skjenkebevillinger
 3. Utesteder
 4. Alkohol

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Oslos restauranter blør: Byrådet ber om hastehjelp før avgjørende frist

 2. Betalt innhold

  Bedrifter i Oslo får 227 millioner i koronastøtte. Slik fordeles pengene.

 3. Dette er Oslo-næringens krav til Raymond Johansen

 4. Endelig fikk Raymond seg en utepils: – Har en klump i magen

 5. Oslo kommune i dialog med «flere aktører» om å starte boligselskap