Boligprisene

Kraftig vekst i igangsetting av nye boliger

I januar var igangsettingen av nye boliger i Norge 72 prosent over samme måned i fjor. Det viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Boligprodusentenes Forening la torsdag fram januartallene for salg og igangsetting av nye boliger. Her kommer det fram at igangsettingen av nye boliger i januar er 72 prosent over januar i fjor.

Totalt ble det igangsatt 26.118 nye boliger siste tolvmånedersperiode, noe som er 11 prosent over forrige tolvmånedersperiode.

Tallene viser også at salget av nye boliger gikk ned en prosent i januar, sammenlignet med samme måned i fjor, mens salget de siste tre månedene ligger 17 prosent under samme periode i fjor.

– Året starter med flere usikkerhetsfaktorer i nyboligmarkedet og vi er bekymret for hvordan de høye materialkostnadene, energiprisene, renteutviklingen og det kommende lønnsoppgjøret vil påvirke salg og igangsetting av nye boliger i 2022, sier administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger.

– Etter rekordåret 2021 ser vi at salget av nye fritidsboliger normaliseres, sier Jæger.

Salget av nye fritidsboliger hittil i år ligger 53 prosent under fjoråret, mens igangsettingen av nye fritidsboliger hittil i år er 2 prosent under 2021.

Les også

Hyttebyggingen skjøt i været i fjor

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Boligprisene
  2. Boligprodusentene
  3. Nyboligsalget

Flere artikler

  1. Nyboligsalget falt 29 prosent i april

  2. Nyboligsalget stiger etter åtte måneder med nedgang

  3. Obos-prisene i Oslo steg kraftig i mai: – Det er selgers marked om dagen

  4. Boligprisene steg rekordsterke 4,8 prosent i Norge i januar

  5. Meglertopp mener boligmarkedet har snudd