Milliardærbrødre investerer i norsk e-sport

Adolfsen-brødrene går inn i det sterkt satsende laget SKADE, med forhåpninger om å dra nytte av en sterkt voksende bransje.

Roger (t.v.) og Kristian Adolfsen går inn i det norske e-sportslaget SKADE, som har store internasjonale ambisjoner.
Publisert: Publisert:

– Vi er svært fornøyde med å få Adolfsen med på lag i SKADE, og det vil få stor betydning for organisasjonen vår. Dette vil bidra betydelig til målsettingen vår om å bli en internasjonal tungvekter innen e-sport, sier Morten Skaland, CEO i SKADE.

Organisasjonen, med utspring fra Mosjøen, har hevdet seg godt blant store titler i e-sport. Innenfor fotballspillet FIFA har de et lag i samarbeid med Bodø/Glimt, der de deltar i eSerien, e-sportens svar på Eliteserien.

Adolfsen fremhever blant annet den offensive holdningen som det som vekket interessen deres. Brødreparet har fulgt e-sport over lengre tid, og trekker frem at perioden med covid-19 og mye hjemmesitting har bidratt til økt interesse for bransjen.

«Da vi startet å evaluere investeringsobjekter innen e-sport la vi umiddelbart merke til SKADE. De har klart å etablere seg i verdenstoppen innen flere kategorier på ulike plattformer med begrensede driftsmidler gjennom sin tunge kompetanse innen bransjen», sier Kristian Adolfsen i en pressemelding.

Han legger også til at administrasjonens klare visjon om hvordan de skal utvikle selskapet videre i fremtiden var en faktor for at de ville være med på reisen.

Samtidig synes han sektoren i seg selv byr på mange spennende muligheter med tanke på morgendagen.

Morten Skaland, CEO i SKADE, synes det er moro at store norske investorer viser interesse for e-sport.

Betydelig bidrag

Brødrene Adolfsen er blant Nord-Norges rikeste, og har bygget opp formuen på hoteller, asylmottak og barnehager. Sammen eier de Adolfsen-gruppen, som har 24 000 ansatte, og i fjor hadde en inntekt på 14 milliarder kroner.

Skaland vil ikke si hvor stort beløp Adolfsen-brødrene går inn med, men det skal være «en betydelig sum», som gir dem en naturlig plass i styret.

Skaland forteller at avtalen vil gi laget rom for å utvikle seg på flere fronter.

– Det vil kreve mye av oss hvis vi skal nå målene våre. Disse ressursene vil gi oss ro til å utvikle bedriften, og bidra til at vi har mulighet til å ligge et steg foran konkurrentene våre, sier han.

Styrket satsing mot næringslivet

E-sport er en av de raskest voksende sportene på verdensbasis. Med økende medieoppmerksomhet de siste årene, har sporten fått en bred følgerskare og mange profesjonelle utøvere også i Norge. En stor fordel er at de fleste av utøverne er unge mennesker, noe som bidrar til ubegrensede vekstmuligheter i fremtiden. Teknologien utvikles fort, og internasjonalt er det store penger i sporten.

SKADE ønsker å fronte disse mulighetene til nye deler av næringslivet. Samtidig må de jobbe aktivt med å bryte ned inngrodde fordommer mot bransjen.

– Vi har merket at flere markedsdirektører i Norge er skeptiske og redde for å investere i e-sport. Derfor vil vi tilby dem å gå inn på et ønsket nivå, og vise dem hvilket enormt marked de potensielt kan nå ut til, sier Skaland.

Kim-Erik Aanes, gründer og sportslig leder, har lang fartstid innen e-sport.

Organisasjonen er trygg på at samarbeidet med Adolfsen vil bidra til å nå målsettingen deres på sikt, som er å nå ut til en enda større målgruppe internasjonalt.

Kim-Erik Aanes, gründeren bak SKADE, er svært begeistret over brødrenes engasjement.

– Det føles svært godt å få Adolfsen-brødrene og deres ressurser med på laget. Jeg er sikker på at de kan bidra til at vi tar ytterligere steg som en profesjonell organisasjon, og at det vil være med på å gjøre oss enda bedre i reisen vår mot å bli en sportslig gigant, sier han.

Publisert:

Her kan du lese mer om