Opnar eige meieri på garden. Det er ho ikkje aleine om

Stadig fleire bønder satsar på lokale meieri og ysteri. I fjor blei over 3 millionar liter kumjølk foredla slik, ei tredobling på ti år. Med det nye Jerseymeieriet på Jæren blir det 100.000 liter meir.

Sonja Herikstad Skårland har eigenprodusert gelato-is klar til opningshelga.
  • Kristine M. Stensland (Stavanger Aftenblad)

– Eg ville skapa meg ein arbeidsplass. I staden for å kava med å få meir jord og større kvote, ville me heller utvikla garden i ei anna retning og foredla sjølve, seier Sonja Herikstad Skårland.

Med to millionar kroner i støtte frå Innovasjon Norge, starta ho bygginga av Jerseymeieriet.

Les hele saken med abonnement
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Storinvesteringa opnar for nye produkt i meierihylla

  2. Tine med utbetalingsrekord. Denne garden får 450.000 kroner

  3. Tine vil stoppe støtta til konkurrentane: – Mangfald betyr noko

  4. Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse

  5. Betalt innhold

    Borch vil styrka sjølvforsyninga. Då må ho overtyda desse

  6. Q-meieriene hevdar dei blir motarbeidde av Bondelaget