Opnar eige meieri på garden. Det er ho ikkje aleine om

Stadig fleire bønder satsar på lokale meieri og ysteri. I fjor blei over 3 millionar liter kumjølk foredla slik, ei tredobling på ti år. Med det nye Jerseymeieriet på Jæren blir det 100.000 liter meir.

Sonja Herikstad Skårland har eigenprodusert gelato-is klar til opningshelga.
  • Kristine M. Stensland (Stavanger Aftenblad)

– Eg ville skapa meg ein arbeidsplass. I staden for å kava med å få meir jord og større kvote, ville me heller utvikla garden i ei anna retning og foredla sjølve, seier Sonja Herikstad Skårland.

Med to millionar kroner i støtte frå Innovasjon Norge, starta ho bygginga av Jerseymeieriet.

Les hele saken med abonnement
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Storinvesteringa opnar for nye produkt i meierihylla

  2. Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse

  3. Tine med utbetalingsrekord. Denne garden får 450.000 kroner

  4. Betalt innhold

    Borch vil styrka sjølvforsyninga. Då må ho overtyda desse

  5. Betalt innhold

    I risikosona for fugleinfluensa: Gassa 35.000 slakteklare kyllingar

  6. Skuffa over jordbruksavtalen: – Overtydar ikkje