Opnar eige meieri på garden. Det er ho ikkje aleine om
Stadig fleire bønder satsar på lokale meieri og ysteri. I fjor blei over 3 millionar liter kumjølk foredla slik, ei tredobling på ti år. Med det nye Jerseymeieriet på Jæren blir det 100.000 liter meir.
– Eg ville skapa meg ein arbeidsplass. I staden for å kava med å få meir jord og større kvote, ville me heller utvikla garden i ei anna retning og foredla sjølve, seier Sonja Herikstad Skårland.
Med to millionar kroner i støtte frå Innovasjon Norge, starta ho bygginga av Jerseymeieriet.
Allerede abonnent på Stavanger Aftenblad? Sjekk om du har tilgang til alt fra E24
Allerede abonnent?
Flere artikler
Storinvesteringa opnar for nye produkt i meierihylla
Tine med utbetalingsrekord. Denne garden får 450.000 kroner
Tine vil stoppe støtta til konkurrentane: – Mangfald betyr noko
Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse
Borch vil styrka sjølvforsyninga. Då må ho overtyda desse
Q-meieriene hevdar dei blir motarbeidde av Bondelaget