Britisk motemilliardær navngitt i metoo- og rasismeskandale

Den britiske motemilliardæren Philip Green er navngitt som mannen som skal ha stanset publiseringen av rasisme- og trakasseringsanklager rettet mot ham.

KONTROVERSIEL: Philip Green er formann i Arcadia Group, som eier kleskjedene Topshop, Topman, Wallis og Burton. Han har vært involvert i en rekke kontroverser, inkludert anklager om skatteunndragelse, underbetaling og misbruk av ansatte og rasistiske uttalelser om irer. Foto:

Foto: Kin Cheung AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Green skal ha vunnet fram i en domstol i London om å stanse publiseringen av anklagene og navnet hans, men politikeren Peter Hain tok torsdag i bruk sin «parlamentariske immunitet» da han navnga Green som mannen anklagene er rettet mot.

– Det er min plikt å navngi Philip Green som personen mediene ikke kan omtale på grunn av kjennelsen. Denne saken har offentligheten interesse av å kjenne til, sa han i en tale i overhuset i Det britiske parlamentet.

Les også: CBS-sjef går av etter anklager om seksuelle overgrep

Saken fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia etter at The Daily Telegraph tidligere denne uken skrev oppslaget «Den britiske metoo-skandalen som ikke kan avsløres». Green skal ifølge avisen ha brukt 500.000 pund og sju advokater på å holde sitt navn ute av saken.

Motemilliardæren selv vil ikke kommentere rettsprosessen eller Hains utspill, men nekter kategorisk for «ulovlig seksuell eller rasistisk» atferd.

Les også: Weinsteins filmselskap konkurs etter salgskollaps

Green er formann i Arcadia Group, som eier kleskjedene Topshop, Topman, Wallis og Burton. Han har vært involvert i en rekke kontroverser, inkludert anklager om skatteunndragelse, underbetaling og misbruk av ansatte og rasistiske uttalelser om irer.

Her kan du lese mer om

  1. Mote

Flere artikler

  1. Bergans stanser annonser på Facebook og Instagram

  2. Coca-Cola truer Tøyen-Cola med søksmål

  3. Pamela Anderson protesterer mot lakseoppdrett i Canada

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljefondet har investert i bank som knyttes til al-Qaida

  6. Boris Johnson blir ny statsminister i Storbritannia