Vaksine kan gi gigantavkastning for Gjelsten

Bjørn Rune Gjelsten investerte i vaksineselskapet Ultimovacs da et familiemedlem ble rammet av kreft. Nå er selskapet på vei mot milliardverdi, skriver Dagens Næringsliv.

AVKASTNING: Bjørn Rune Gjelsten gikk inn med 30 millioner i Ultimovacs da et familiemedlem ble kreftsyk. Nå nærmer selskapet seg milliardverdi.

Foto: Fredrik Solstad VG
Publisert:,

Dagens Næringsliv skriver tirsdag at milliardær Bjørn Rune Gjelsten gikk inn med 30 millioner kroner i kreftvaksineselskapet Ultimovacs da et familiemedlem ble alvorlig syk. Gjennom selskapet Gjelsten Holdings, eier moldenseren 35 prosent av aksjene i vaksineselskapet. Nå har legemiddelfirmaer sett seg ut Ultimovacs.

– Årsaken til at jeg gikk inn var at jeg hadde kreft i familien. Selv om jeg hadde en personlig inngang, er det ikke mer penger enn at det skulle gå greit å tape, sier han til DN.

– Stor interesse

Utviklingen av vaksinen går gjennom ulike faser, og selskapets verdi stiger sammen med utviklingen, skriver avisen.

– Nå er det interesse både fra store industrielle aktører fra «big pharma» og norske investormiljøer, sier Gjelsten.

Les også

Biotek-sjef overrasket over aksjestup

Ultimovacs sammenlignes med blant andre bioteknologiselskapet Targovax som gikk på børs tidligere i vår. Aksjekursen til Targovax har økt med 120 prosent, og har en børsverdi på 1,1 milliard kroner.

Targovaax jobber også med bekjempelse av kreft.

– Det som har skjedd de siste årene med immunonkologi er at man har klart å programmere immunforsvaret slik at det klarer å drepe kreften selv, sa Targovax-sjef Øystein Soug til E24 i mars da selskapet gikk på børs.

Les også

Fra aksjekrakk til kursfest: Dette er vinner- og taperaksjene på Oslo Børs i år

Les også

Vil bekjempe kreft med forkjølelse