DN: Norges største bitcoin-datasenter risikerer stengte dører

Kyptovaults datasenter utenfor Hønefoss har mottatt klagestorm for støy. Kommunen mener de driver ulovlig.

STØY: Kryptovaults datasenter utenfor Hønefoss bråker for mye, mener naboene. I tillegg har selskapet ikke søkt om nødvendige tillatelser for bruk av bygget. Illustrasjonsfoto.

Foto: Lars Hagberg AFP
  • David Bach
Publisert: Publisert:

Naboene til Kryptovaults datasenter på Follum utenfor Hønefoss er rasende over støyen fra anlegget, og varslet i juli Ringerike kommune om at senteret kan ha blitt startet opp ulovlig.

Ringerikes Blad har gjennom flere artikler omtalt kryptosenteret, som har naboklager siden oppstarten i mars. I forrige uke mottok Kryptovault en bombetrussel, men det blir ikke spesifisert hvilket av selskapets to omstridte datasenter det gjaldt.

I et brev til Norconsult og Kryptovault i slutten av juli, skrev byggesaksleder Arne Hellum fra Ringerike at virksomheten drives uten de nødvendige tillatelser fra kommunen, ifølge Ringerikes Blad.

Overfor DN bekrefter Hellum at Kryptovaults virksomhet på Follum kan måtte stanses inntil det blir søkt om brukstillatelse.

– De driver uten nødvendig brukstillatelse, ja, bekrefter Hellum overfor avisen.

Datasenterbedriften Kryptovault leier ut datakraft til et japansk børsnotert selskap med over 50.000 ansatte. Det ukjente selskapet står for en ordrebok på én milliard kroner, skriver DN videre.

Kryptovault-sjef Stig Myrseth hevder de ble fortalt at alle tillatelser var på plass da selskapet overtok anlegget i mars. De fikk først vite at de ikke hadde tillatelse etter at maskinene var satt i drift, sier han.

– Dette kom som en overraskelse på oss, sier Myrseth til DN.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin

Flere artikler

  1. Kryptovault investerer 50–60 millioner i nytt datasenter

  2. Vedsamarbeid kan gå opp i røyk

  3. – Dette er ikke noe vi venter skal skje i et sivilisert land

  4. Etter Skattedirektoratets vurdering: Ønsker full avgift for kryptosentre

  5. Skattedirektoratet: Kan fjerne kryptorabatt