Hevder Reiten er på vei ut fra Norske Skog

Norske Skogs største aksjonær, Rikard Storvestre, sier han har sikre kilder på at styreformann Eivind Reiten vil trekke seg som styreleder i papirselskapet. 

Eivind Reiten er på vei ut fra Norske Skog, ifølge selskapets største aksjonær Rikard Storvestre. Bildet er fra 2009, under et frokostseminar Civita arrangerte i Oslo.
Publisert: Publisert:

Rikard Storvestre, Norske Skogs største aksjonær med drøye ti prosent av aksjene, mener å ha det fra pålitelig hold at selskapets styreleder Eivind Reiten vil trekke seg ved neste generalforsamling. Det skriver Dagens Næringsliv fredag.

Ingen andre Norske Skog-kilder avisen har vært i kontakt med vil bekrefte påstanden.

- Valgkomiteens forslag til styremedlemmer blir offentliggjort senere, og det vil være helt ukorrekt å kommentere det. Jeg har gitt valgkomiteen beskjed om hvordan jeg stiller meg til dette, sier Reiten til Dagens Næringsliv.

Storvestre kritiserer jobben Reiten har gjort, og viser til fallet Norske Skog-aksjen har gjort på Børsen fra Reiten tiltrådte som styreleder i juli 2009.

- Reiten har vært mer eller mindre usynlig på den politiske scenen og i mediene. Hvis jeg skal sette karakter på jobben han har gjort, så står den til stryk, sier aksjonæren til avisen.

Styrelederen selv mener han har jobbet godt med departementer og fått til mye for norske Skog, selv om ikke sier seg fornøyd med utviklingen i aksjekursen.

- Vi tar med oss alle gode synspunkter inn i styrets vurderinger, men en boksekamp i mediene er vi ikke opptatt av, sier Reiten til Dagens Næringsliv.

Samtidig lanserer Storvestre Stig Herbern som kandidat til styreledervervet. Hernbern har tidligere vært administrerende direktør i Telenor Mobil og Ventelo. Hernbern bekrefter at han har blitt spurt om å ta styrelederjobben, og sier Norske Skog er et «veldig interessant selskap».

Les også:

Publisert: