Konkursboet til Top-Toy Norge kjøpt av Bjarøy Gruppen

Sjefen for selskapet som har kjøpt konkursboet, forteller at de allerede har sikret videre drift for 8 butikker. Målet er å redde flest mulig.

Publisert: Publisert:

I forrige uke ble det kjent at det også var åpnet konkurs i Top-Toy Norge, etter at Top-Toy i resten av Norden ble slått konkurs i slutten av desember.

E24 får bekreftet tirsdag at Bjarøy, som driver med kjøp og salg av kapitalvarer og konkursbo, har kjøpt konkursboet etter selskapet som drev leketøysbutikkene Toys R Us og BR Leker i Norge.

– Intensjonen er å videreføre så mange butikker som mulig, så nå jobber vi med ulike aktører innen faget som er interessert i dette, sier Bjarøy-sjef Hans Petter Bjarøy til E24.

Bjarøy bisto også nylig panthaver i konkursen til butikkjeden PM.

Les på E24+

Butikkdøden brer seg over landet, men noen butikker er i kraftig vekst. Slik får de det til

8 butikker

Bjarøy forteller at de allerede har inngått en avtale med Extra Leker, som skal ta over og drifte 8 butikker videre.

Til sammen eier Top-Toy Norge 53 leketøysbutikker i Norge, og har rundt 700 ansatte.

– Vi vil sikre drift i flest mulig butikker, så nå skal vi jobbe hardt i forhandlinger de neste dagene. Der vi ikke finner løsninger, får vi se om vi eventuelt må holde opphørssalg, sier Bjarøy. Han ønsker ikke å fortelle hvor mye de har betalt for konkursboet.

– Jeg har inntrykk av at det er ganske stor interesse for en del av butikkene. Men noen har vært ulønnsomme en stund, og de vil være vanskeligere å selge, sier Bjarøy.

Les også

Top-Toy Norge klarte ikke finne nye eiere – åpner konkurs

Black Friday-blemme

Top-Toy Norge-sjef Atle Bakke har tidligere forklart at Top-Toy gikk på samme blemme som XXL. De flyttet mye av salget ut i november grunnet Black Friday, og julehandelen fikk ikke den starten som man var helt avhengig av.

– Vi fikk et vakuum i desember, og kom altfor sent i gang med salget, og det ble for mye å hente igjen. Når du kombinerer det med flere uker uten markedsføring og en ellers krevende situasjon, blir det hele veldig vanskelig, sa Bakke.

Leketøyssjefen har også påpekt at han tror konkursen kunne blitt unngått om restruktureringen hadde kommet i sommer, og ikke rett før den livsviktige julehandelen.

Top-Toy har avvikende regnskapsår, og leverte sitt årsresultat i slutten av november.

Det viste at Top-Toy hadde tapt 2,6 milliarder det siste året.

Før konkursen var selskapet et av de største leketøysselskapet i Norden med rundt 150 butikker.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan resultatet i den norske delen av selskapet ble i forrige regnskapsår. Daglig leder Bakke i Top-Toy Norge har tidligere uttalt at utviklingen i Norge har vært tilsvarende konsernets utvikling.

Les også

Sears avslår styrelederens siste bud – går konkurs

Les også

Flere bedrifter går konkurs, men færre blir tvangsavviklet

Publisert:

Her kan du lese mer om