Gjør storinvestering på Lindesnes

Farmasøytselskapet GE Healthcares skal investere 800 millioner på fabrikk i Lindesnes.

Publisert: Publisert:

Investeringen vil skape 100 nye arbeidsplasser, skriver selskapet i en pressemelding.

Fabrikken skal utvikle kjemiske produkter, spesifikt vil de imøtekommende etterspørselen etter jodholdige kontrastmidler globalt.

Kontrastmiddelet blir brukt i medisinske billeddiagnostiske prosedyrer (røntgen og CT) verden over for å forbedre visualisering av organer, blodårer og vev innenfor mange ulike sykdomsområder.

– GE Healthcare er Norges største farmasøytiske bedrift og viser med denne store investeringen at vi satser videre på fabrikken i Lindesnes og våre dyktige kollegaer der, sier Cathrine Thomassen, adm dir GE Healthcare Norge.

Hun sier videre at GE Healthcares produksjon i Norge allerede er på rundt 2% av norsk fastlandseksport og at de med satsingen vil bidra til en ytterligere økning av denne.

– GE Healthcare er verdens største produsent av jodholdige kontrastmidler for røntgen og CT og vi venter at global etterspørsel for slike kontrastmidler dobler seg over det neste tiåret. Dette er drevet av en økende global forekomst av kroniske lidelser og betydelig vekst i primært CT-prosedyrer, sier Thomassen.

Publisert: