DN: Drammen-milliardær flytter til Sveits

Millionærene Knut Erik L. Karlsen og Kari-Anne Karlsen flytter til Sveits. De føyer seg dermed inn i rekken over formuende som flytter ut av landet.

Flere rikinger følger etter Kjell Inge Røkke til Sveits. Bildet viser Røkkes nye hjemby, Lugano.
Publisert:

Paret har sett seg ut byen Luzern i Sveits, skriver DN.

Drammen-paret har tjent store summer på helsekost og postordre. Sammen eier de selskapene Natural Pharmaceutical og NaturaMed Pharmaceuticals, som er lokalisert i Polen og Tsjekkia.

Ifølge skattelistene for 2020 har Knut Erik L. Karlsen en formue på 272 millioner kroner. Han er god for 1,25 milliarder kroner ifølge Kapital. Det setter han på avisens 377. plass over Norges rikeste personer.

Gjennom Direct Marketing Invest investerer også Karlsen-paret på Oslo Børs.

43 ut av landet på to år

Dermed blir Karlsen den 43. nordmannen med en skattbar formue på over 100 millioner kroner som har flyttet fra Norge de siste to årene.

Selv om disse nå har flyttet ligningsformuer for til sammen 36 milliarder ut av Norge bare i 2021 og til nå i 2022, så er det, ennå i alle fall, fortsatt veldig mange rike igjen her på berget.

Hele 1700 nordmenn hadde ligningsformuer på over 100 millioner kroner i 2020. Disse rikingenes samlede ligningsformue var da på 564 milliarder kroner.

Senest onsdag formiddag ble det kjent at investor Rune Syversen ble nummer 42.

Overfor E24 bekreftet Syversen flyttingen onsdag. Han opplyser at han har solgt unna boliger i Norge og at han har funnet sted å bo i Luzern.

Flyttelass

Den mest omtalte utvandreren er Kjell Inge Røkke, som meldte flytting til Lugano i Sveits 12. september.

Kort tid etter kom det frem at investor Tord Ueland Kolstad, milliardær Borger Borgenhaug og eiendomsinvestor Francis Stückrath Hay også flyttet ut.

Den siste tiden har fiskeriarving Ole-Kristian Nergård og eiendomsmilliardær Kim Erla meldt flytting samme vei.

Tirsdag kunngjorde regjeringen at de er enige om en tøffere utflyttingsskatt.

Med dette håper regjeringen å skattlegge milliardærer som flagger ut til land som Sveits hardere. Endringen skal ha trådt i kraft tirsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om