Telenor kan se fram
til milliardutbytte

Søksmål droppet i Russland.

GA MEDHOLD: Denne russiske forretningsdomstolen ga FAS medhold. Anklagene mot Telenor i Russland blir derfor frafalt.

Mikhail Metzel
  • Anders Park Framstad
Publisert:,

- Vi har fått muntlig bekreftet fra våre ansatte i Russland at domstolen har akseptert at søksmålet trekkes, og at de midlertidige forføyningene for Vimpelcom oppheves, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til E24.

Den Føderale Antimonopoltjenesten i Russland (FAS) gikk i april til sak mot Telenor, etter at den norske telegiganten kjøpte seg opp i joint venture-selskapet Vimpelcom.

Tidligere denne måneden trakk de imidlertid tilbake søksmålet på grunn av endringer i eierskapsstrukturen. Fredag ble dette formelt godkjent.

FORNØYD: Dag Melgaard i Telenor.

ESPEN SJØLINGSTAD HOEN

- Dette er gode nyheter. Vi har fått greie på at de andre utenlandsinvesteringene som FAS har stilt spørsmål ved også er godkjent. Dermed eier vi 43 prosent av de stemmeberettigede aksjene i Vimpelcom, sier Melgaard.

Kan vente 200 millioner dollar

Telenors trøbbel med myndighetene medførte at Vimpelcom ikke fikk utbetalt utbytte til sine aksjonærer. Det har tidligere vært gjennomført en interimbetaling for 2011, der Telenor fikk utbetalt rundt 230 millioner dollar.

Vimpelcom-direktør Jo Lunder har tidligere uttalt at styret burde fatte beslutningen om den resterende betalingen etter at saken med FAS ble løst. For Telenor sin del er det snakk om rundt 200 millioner dollar.

Les også: Telenor er i ferd med å bli et totalt Asia-dominert selskap

Lunder uttalte i det samme intervjuet, som ble gjort med Bloomberg i forbindelse med selskapets resultatslipp for det tredje kvartalet, uttalt at Telenor-konflikten har hatt lite å si for den daglige driften.

Les også: Telenors russiske kjempe slo forventningene

Dette kan se ut til å stemme, for Vimpelcom øker inntektene. I slutten av september var teleselskapet Russlands nest største, med 212 millioner abonnenter. Selskapets pro forma-regnskap for de første ni månedene i 2012 viser bedre driftsmargin og sterkere driftsresultat.

Bråk og krangel

Telenor kjøpte seg opp i Vimpelcom allerede i 1998, og har flere ganger vært i tottene på sine russiske medeiere. Den rettslige prosessen som nå kan bli avsluttet, ble innledet etter at Telenor kjøpte 234 millioner Vimpelcom-preferanseaksjer fra Weather Investments (nå Wind Telecom) 15. februar i år.

Vimpelcoms andre store aksjonær er Altimo, som eies av Mikhail Fridmans Alfagruppen.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Russisk søksmål mot Telenor kan bli droppet

  2. Telenor: Betød litt at en nordmann forsikret at alt var i orden

  3. Nytt gruppesøksmål mot Jo Lunder og Vimpelcom

  4. Annonsørinnhold

  5. Charles (70) fronter søksmålet mot Jo Lunder og Vimpelcom

  6. Vimpelcom-ansatt varslet om mulig korrupsjon