FHI anbefaler at seks nye land og flere områder i Sverige og Danmark blir «røde»

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler flere nye «røde» land, blant annet Island, Nederland og Polen, i tillegg til en rekke områder i Sverige og Danmark.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold leverte mandag ettermiddag nye anbefalinger om «røde» land til regjeringen.
  • NTB
Publisert:

– Det har den siste tiden vært rapportert en betydelig økende insidens i flere land og regioner i EU/EØS. Per 10. august er dermed fem nye land i EU/EØS røde, samt Færøyene, seks regioner i Sverige og to regioner i Danmark, heter det i en pressemelding fra FHI mandag kveld.

Følgende land anbefales nå som «røde»: Island, Malta, Nederland, Polen, Kypros og Færøyene.

I Sverige anbefaler FHI at regionene Östergötland, Blekinge, Värmland, Uppsala, Dalarna og Örebro blir «røde». I Danmark anbefales Midt-Jylland og Skjælland (minus hovedstadsregionen) som «røde».

– FHI vurderer situasjonen i disse land og områder per i dag til å kunne gå mot rødt i våre anbefalinger som vi leverte til regjeringen mandag ettermiddag denne uken, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Dette er rådene fra FHI, og det skal behandles av regjeringen i løpet av kort tid, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

FHI leverer annenhver uke en vurdering av smittesituasjonen i Europa. Regjeringen tar den endelige beslutningen om hvilke land som skal omfattes av innreisekarantene, som i dag er på ti dager.

Les også

Frederiksen: Ny nedstenging er for dyrt for Danmark

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Folkehelseinstituttet

Flere artikler

  1. Forsikringsselskaper vil dekke avbestilling til nye røde land

  2. Fem nye land blir røde - grønne land blir gule

  3. Anbefaler munnbind på fulle busser og tog i Oslo og Indre Østfold-regionen

  4. Mot inngripende tiltak i Oslo og omegn: Anbefaler å påby hjemmekontor

  5. UD fraråder ikke-nødvendige reiser til Tyskland, Liechtenstein og to svenske regioner