Telenor iverksetter krisetiltak for å sikre mobilnettet

Telenor har stengt operasjonssenteret sitt på Fornebu for alt ikke-kritisk personell. Konsernet gjør nå det de kan for å sikre at mobil- og telenettene holder stand.

MAURITZ ANTIN / EPA FILE
 • Marius Lorentzen
Publisert:

– Det vi har gjort er at de av oss som har et «vanlig» kontor her på Fornebu, som meg, ikke lenger får tilgang til operasjonssenteret. Det er kun de som jobber der til daglig som nå har adgang, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til E24.

Han presiserer at Telenor begynte å iverksette tiltakene for flere dager siden, ved at en rekke ansatte ble bedt om å ha hjemmekontor samtidig som tilgangen til operasjonssenteret ble strammet til.

Telegiganten lanserte fredag 5G-nettet sitt i Norge, men må samtidig håndtere corona-krisen som så hele det norske samfunnet nå må forholde seg til.

Selskapet er underlagt streng regulering ettersom de forvalter kritisk teleinfrastruktur og Telenor er en sentral del av norske beredskapsplaner.

Les også

Her er regjeringens krisetiltak

– Fungerer mobilnettet som det skal nå?

– Mobilnettet holder stand og vi overvåker dette kontinuerlig, sier Amundsen og fortsetter:

– På grunn av at så mange har hjemmekontor vil det nok imidlertid dukke opp flaskehalser i tjenestelaget noen steder, altså at bedriftsrelaterte løsninger knyttet til for eksempel VPN-tilkobling kan ha utfordringer. Men nettene våre holder stand per i dag.

Telenor har ikke ekstra bemanning på plass for å sikre de tekniske installasjonene og operasjonssenteret, men de har gjort tiltak for å hindre smitte blant dette kritiske personellet:

– Det vi nå har gjort er å lagdele oss, slik at vi ikke er sammen alle sammen på et sted, sier Amundsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Telekom
 3. Telenor
 4. Mobilnett
 5. Fornebu
 6. 5G

Flere artikler

 1. På innsiden av Telenor: Slik styres et gigakonsern i krisetider

 2. Betalt innhold

  Toppsjefenes hjemmekontor

 3. Telenor posisjonerer seg for fusjoner i Asia: – Nå tenker mange som vi tenkte i fjor

 4. Åtte av Norges største selskaper om hjemmekontor-revolusjonen: Slik endres arbeidslivet

 5. Medie- og industribedrifter vil bygge 5G-nett selv