Skaper sportsgigant med 5 mrd. i omsetning

Gjelsten Holding og O.N. Sunde inngår avtale med Gresvigs konkursbo.

TAR OVER: Olav Nils Sunde og Bjørn Rune Gjelsten går sammen om å kjøpe store deler av eiendelene i boet etter Gresvig-konkursen.
Publisert:

Investor Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding og familieselskapet O.N. Sunde har mandag inngått en avtale med konkursboet etter Gresvig om å kjøpe store deler av eiendelene i boet.

Det fremgår av en pressemelding. Finansavisen omtalte saken først.

– Det er svært gledelig at vi nå har lyktes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig, sier O.N. Sunde-eier Olav Nils Sunde i en kommentar. O.N. Sunde eide Gresvig før konkursen.

– Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier Sunde.

Les også

Sunde-familien byr på «en betydelig del» av Gresvig-boet

Vil eie 50/50

Blant eiendelene som kjøpes er egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersportnavnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter.

Gjelsten Holding og O.N. Sunde vil eie 50 prosent hver av selskapet Sport Holding, som igjen «vil kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på rundt 5 milliarder kroner». Det er under forutsetning av grønt lys fra Konkurransetilsynet.

Gjelsten er fra før eier av Sport 1 Gruppen, som har vært blant Gresvigs konkurrenter. De egeneide butikkene som overtas fra konkursboet, samt butikker med franchiseavtaler, vil fremover bli profilert som Intersport, mens Sport 1-butikkene vil driftes som tidligere.

– Solid aktør

«Mange medarbeidere i butikker og på kjedesentralen blir tilbudt videre ansettelsesforhold, men det nøyaktige antall butikker og ansatte som videreføres vil blant annet være avhengig av Konkurransetilsynets behandling av overdragelsen, og resultatet av pågående forhandlinger med utleiere i regi av konkursboet om leiebetingelser», heter det i meldingen.

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten i meldingen.

Les på E24+

Børskommentar: Det er ikke gitt at XXL vil tjene på Gresvigs død

Ole-Henrik Skirstad vil være ansvarlig for Sport 1-kjeden mens tidligere sjef i Gresvig, Lars Kristian Lindberg, vil være ansvarlig for Intersport-kjeden.

Har tapt store penger

Gresvig slo seg konkurs 3. februar. Selskapet begrunnet avgjørelsen med at kostnadene og forpliktelsene knyttet til driften ikke anses som bærekraftige.

Gresvig har drevet sportsbutikker under kjedene G-sport, G-Max og Intersport. I august i fjor valgte Gresvig å ta bort G-en fra navnet på butikkene sine, og satse på Intersport. Da ble den landsdekkene sportskjeden lagt ned til fordel for satsing på Intersport.

Konkursen omfattet alle egeneide butikker, mens 100 franchisebutikker ikke er omfattet av konkursen. Gresvig og de tilhørende sportskjedene har i mange år tapt store penger på å selge sportsutstyr.

Les på E24+

Børskommentar: XXL forklarer hvorfor Gresvig gikk konkurs nå. Og verre blir det.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om