Hotellkjeder anklages for å tjene på menneskehandel

En rekke amerikanske kvinner hevder de er ofre for menneskehandel, og navngir 12 store hotellkjeder som anklages for å ha ignorert åpenbare tegn på seksuelle overgrep.

SOLGT: 13 kvinner har gått til sak mot hotellindustrien i USA, med anklager om at de ikke har gjort nok for å stanse sexhandel.

© Mark Blinch / Reuters / X02025
Publisert:,

Søksmålet, som ble levert en føderal domstol i Columbus i delstaten Ohio i USA mandag 9. desember, er ført på vegne av 13 kvinner, som har levert egne søksmål i ulike delstater, ifølge Reuters.

Kvinnene hevder de har blitt solgt for seksuelle formål, og anklager hotellene for å ha ignorert åpenbare tegn på det.

Mange av anklagerne var mindreårige da den angivelige sexhandelen fant sted, skriver The Guardian.

– Prioriterer profitt

Det er det New York-baserte advokatfirmaet Weitz & Luxenberg som fører saken på vegne av de 13 kvinnene. Noe erstatningsbeløp er ikke spesifisert.

– Det fremstår som tydelig for oss at disse hotellkjedene bevisst prioriterte egen profitt over beskyttelsen til barna, tenåringene og de unge kvinnene som ble solgt for sex ved deres hoteller, sier gruppeleder for menneskehandel og overgrep ved advokatfirmaet, Paul Pennock.

«Landsdekkende epidemi»

I søksmålet hevdes det at problemet gjelder hele industrien, og at sexhandelen ved hotellene har blitt en «landsdekkende epidemi», ifølge Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået hevder én av kvinnene at hun ble holdt fanget i seks uker ved ulike hoteller drevet av en av kjedene som er inkludert i søksmålet i 2012. Da var hun 26 år gammel.

I fangenskap skal hun ha fått brukket nesen to ganger, permanente arr på leppen og infeksjon i ansiktet som følge av gjentatte voldshandlinger.

I sine tilsvar til The Guardian skriver samtlige av de nevnte hotellkjedene at de fordømmer menneskehandel og at de gjennomfører opplæring for ansatte for å hindre at det forekommer.

Det er første gang hotellindustrien anklages som en gruppe i et slikt søksmål.

– Det spiller ingen rolle om det er et «shady» eller fint hotell, det foregår ved dem alleMenneskerettighetsgruppe anslår at 400.000 er ofre for moderne slaveri i USA