Bonus til sjefene i kuttrammede mediekonsern

Samtidig som mediekonsernene Polaris og Amedia må kutte millioner og et stort antall ansatte, får sjefene utbetalt bonus eller ekstralønn i år.

FÅR BONUS: Polaris Medias ledelse under presentasjonen av resultatet for andre kvartal. Fra venstre administrerende direktør Per Axel Koch, Bernt Olufsen, styreleder i mediekonsernet Polaris og finansdirektør (CFO) Per Olav Monseth.
Publisert: Publisert:

I slutten av august varslet Polaris kutt på 300 millioner kroner fram mot 2020, og forrige uke ble det klart at konsernets største avis Adresseavisen mister 60 årsverk.

Samtidig får konsernsjef Per Axel Koch utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år. Dette blir utbetalt som «prestasjonsbasert lønn» og gjelder for 2015 – et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt, ifølge Klassekampen.

Styreleder Bernt Olufsen i Polaris forsvarer at konsernet utbetaler bonuser til topplederne.

– Prestasjonsbasert lønn er med på å sette tydelige krav og mål for våre ledere og er en god måte å forankre selskapets strategi i konsernledelsen, sier Olufsen.

- Innenfor normalt nivå

I Amedia har konsernsjef Are Stokstad fått en ekstralønn på 802.500 kroner i år, opplyser konsernet.

Styreleder André Støylen i Amedia forteller at ekstralønnen til topplederne var en del av avtalen da Sparebankstiftelsen DNB kjøpte Amedia av de tidligere eierne Telenor og LO i vinter.

– Vi aksepterte godtgjørelsen til ledelsen som en del av kjøpsavtalen. Det nye styret har ikke gjort noen egen vurdering av dette annet enn å konstatere at summen var innenfor normalt nivå, sier Støylen.

Les også

Facebook åpner Oslo-kontor: Krigen om annonsekronene hardner til

Les også

De ansatte får sluttpakker - ledelsen øker bonusen

Les også

Skeptisk til avisfusjon

Publisert: