Turist-Norge

Den nye næringsministeren taus om turistskatt

Venstre, som gjerne vil innføre turistskatt i Norge, har tatt over Næringsdepartementet. Den nye statsråden, Iselin Nybø, vil ikke si hva hun vil gjøre.

Flere steder i Norge opplever overturisme. Iselin Nybø og Venstre er for innføringen av en turistskatt, men den nye næringsministeren vil ikke si hva hun mener om saken.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

I Venstres partiprogram heter det at partiet vil «legge til rette for at kommuner som ønsker det kan innføre turistskatt».

Turistskatt er derimot ikke nevnt i regjeringsplattformen, og Nybø vil ikke svare Stavanger Aftenblad på om hun vil videreføre forgjenger Torbjørn Røe Isaksens (H) politikk, eller om hun vil legge seg på Venstres linje.

Nybø viser til at et forslag om turistskatt nå er under utarbeidelse på Stortinget. «Statsråden avventer innholdet i dette før hun tar stilling til saken», skriver politisk rådgiver Britt Giske Andersen (V) til Aftenbladet.

SV ba før jul regjeringen om å utrede turistskatt, og næringskomiteen skal si sin mening innen 24. mars. Et stortingsvedtak er ventet 16. april.

Regjeringen har tidligere gjort det klar at den ikke ønsker denne typen skattlegging. Tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var også tydelig på det da han for en uke siden inviterte turistnæringen og reiselivskommuner til å komme med tips til hvordan man løse problemet med overturisme.

– Standpunktet til regjeringen ligger fast i denne regjeringsperioden, sa han da.

Les også

Nesten 4,1 millioner cruisepassasjerer i Norge i fjor

Les også

Hurtigruten-sjefen om børsnotering: – Har ingen planer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Turist-Norge
 2. Politikk
 3. Turisme
 4. Iselin Nybø
 5. Torbjørn Røe Isaksen
 6. Venstre (V)

Flere artikler

 1. Medier: Jan Tore Sanner blir ny finansminister

 2. Coop og Kolonial bekymret for at Isaksen-exit skal føre til mindre dagligvarefokus

 3. Ny næringsminister vil holde trykket oppe mot dagligvarebransjen

 4. Betalt innhold

  Disse skal avgjøre dagligvarebransjens viktigste slag

 5. Solberg møter pressen: Tror på «Hareide-effekt»