Johaug økte formuen med 11,5 mill. året hun mistet OL

Therese Johaug økte formuen med over 11 millioner kroner det året hun gikk glipp av OL-drømmen på grunn av utestengelse.

Publisert:

Skistjernens inntekt for 2018 endte på 3,4 millioner kroner, ifølge opplysninger E24 har hentet inn. Det er opp 5 prosent fra året før.

I 2018 hadde Johaug en netto formue på 49,2 millioner kroner, en oppgang på 11,5 millioner kroner og 24 prosent fra 2017.

Johaug var i 2018 tilbake i skisporet for fullt, etter at utestengelse på grunn av brudd på dopingreglene hadde holdt henne borte i 18 måneder.

Hun gikk imidlertid glipp av mesteparten av konkurransene i kalenderåret 2018, deriblant vinter-OL i Sør-Korea, ettersom hun var tilbake først i april.

Johaugs manager Jørn Ernst sier inntekten hennes har vært stabil, også i perioden hun var utestengt fra skisporet.

– Hun har beholdt store deler av sponsoravtalene hun hadde, sier Ernst, som svarer på hennes vegne til E24.

– Formidabelt bra

Den folkekjære skistjernen har lagt bak seg en forrykende comeback-sesong i 2019, med blant annet tre individuelle VM-gull i februar, og en rekke verdenscupseire.

Da blir det enda bedre tall i regnskapet fremover, uttalte Ernst da årsregnskapet for Johaugs selskap Setra AS forelå i sommer.

– 2018/2019-sesongen var formidabelt bra. Det utløser en del premiepenger og bonuser, sa Ernst til E24 i juli.

VG har tidligere skrevet at skistjernen har dratt seg over en inntjening på 10 millioner kroner årlig i år med stor sportslig suksess, noe som fordeles på et fond i Skiforbundet, inntektene hun tar ut og hennes eget selskap Setra AS.

POPULÆR: Therese Johaug har fortsatt en høy stjerne hos sponsorene.
Les også

Sponsorene ble ved Johaugs side: Har tjent 30 millioner på fem år

Sponsorene bidro

Vinteren 2017 ble den første av to sesonger der Johaug ikke kunne gå skirenn som følge av den positive dopingprøven høsten 2016.

Det stoppet dermed strømmen av premiepenger og resultatbonuser, som utgjorde en stor del av Johaugs tidligere inntektsstrøm.

Flere av sponsorene til Johaug ville imidlertid bidra ekstra økonomisk selv da hun ble utestengt for doping og suspendert fra oktober 2016, har VG tidligere skrevet.

Det skjedde gjennom at sponsorer betalte ut pengestøtte som tidligere hadde vært bonuser for sportslige resultater i avtalene.

Blant Johaugs sponsorer er det kinesiske telekom-selskapet Huawei, som har blitt kritisert i mediene.

Johaug sa til VG i mars at støtten fra sponsorene i tiden med utestengelse var viktig for satsingen.

– Det har betydd enormt mye. Det har betydd at jeg kunne satse, gjøre treningsjobben og hatt de høydeoppholdene jeg helst ville, fortalte hun.

Publisert:

Her kan du lese mer om