Disse nordmennene er dollarmilliardærer

Seks nordmenn og én utvandret tankreder på Forbes' liste over verdens rikeste.

RIKINGER: (Fra venstre, rundt med klokkeretningen) Petter Stordalen, hotellmilliardær, Kjell Inge Røkke, Aker-milliardær, Stein Erik Hagen, altmulig-milliardær, Olav Thon, eiendomsmilliardær, Arne Wilhelmsen, redermilliardær, og Andreas Halvorsen, hedgefond-milliardær.

SCANPIX
  • Kristin Norli
Publisert:,

Med en formue på 11,7 milliarder dollar, det vil si rundt 66,9 milliarder kroner, regnes eksilnordmannen John Fredriksen som den 87. rikeste personen i hele verden, ifølge det amerikanske magasinet Forbes.

Det er 27. gang Forbes rangerer verdens rikeste personer, og kun rikinger med en formue på over 1 milliard dollar får være med.

Les mer om Forbes' liste: Spansk klesmilliardær puster verdens rikeste i nakken

Seks norske

I år er det flere dollarmilliardærer enn noen gang før - og seks av dem har, i motsetning til John Fredriksen, norsk statsborgerskap.

Eiendomskongen Olav Thon er rangert høyest av de norske på Forbes' liste. Han har plass nummer 198 og en formue på 34,3 milliarder kroner.

KYPRIOT: John Fredriksen har personlig flagget ut fra Norge, men flagger inn til en 87.-plass på Forbes' liste over verdens rikeste.

Heiko Junge

Thon har bygget sin formue på eiendomsutvikling og investering. han eier både hoteller, boliger, forretningsbygg og kjøpesentre.

Deretter kommer Stein Erik Hagen med familie på en 329.-plass, med 22,8 milliarder kroner i formue.

Hagen er styreleder i industrikonsernet Orkla, hvor han også har store eierandeler. Milliardæren ble kjent som Rimi-Hagen på grunn av sin bakgrunn som kjøpmann og grunnlegger av dagligvarekjeden Rimi. Hagen eier også deler av Jernia, Komplett og Steen & Støm gjennom familieselskapet Canica.

De øvrige nordmennene på listen er Kjell Inge Røkke (458.-plass, med 17,1 milliarder kroner). Røkke har sin formue fra alt fra fiske til oljeservice og sitter som styreformann i Aker ASA, som han kontrollerer. Under Aker-paraplyen finnes både Aker Solutions og Aker Seafoods.

Neste nordmann er Arne Wilhelmsen og hans familie (931.-plass, med drøyt 9,1 milliarder kroner). Wilhelmsen er skipsreder, tidligere skipsmegler, har flere styreverv i norsk næringsliv.

Andreas Halvorsen (1107.-plass, med om lag 7,4 milliarder kroner). Administrerende direktør i og grunnlegger av Viking Global Investors.

Også Petter Stordalen får være med - han kommer inn på 1.175. plass, med 6,8 milliarder kroner i formue. Stordalen eier hoteller, kjøpesentre, eiendom.

Dette er verdens ti rikeste, ifølge Forbes:

1. Carlos Slim - Mexico (73 milliarder dollar)

2. Bill Gates - USA (67 milliarder dollar)

3. Amancio Ortega - Spania (57 milliarder dollar)

4. Warren Buffett - USA (53,5 milliarder dollar)

5. Larry Ellison - USA (43 milliarder dollar)

6. Charles Koch - USA (34 milliarder dollar)

7. David Koch - USA (34 milliarder dollar)

8. Li Ka-shing - Hong Kong (31 milliarder dollar)

9. Liliane bettencourt - Frankrike (30 milliarder dollar)

10. Bernard Arnault - Frankrike (29 milliarder dollar)

Kilde: Forbes

LES OGSÅ: Spansk klesmilliardær puster verdens rikeste i nakken

Flere artikler

  1. Bill Gates topper Forbes' liste over de rikeste

  2. Tok ut 16 millioner
    fra enkeltmannsforetak

  3. Forbes: Dette er verdens ti rikeste milliardærer

  4. Annonsørinnhold

  5. Derfor er han tilbake på rikingtoppen

  6. Forbes: Norsk laksearving er verdens rikeste under 30