Lavere vekst i flytrafikken i 2014

Passasjertrafikken til og fra Avinors lufthavner økte med 2,7 prosent i 2014. Passasjertallet endte på over 50 millioner. Det er en lavere vekst enn i 2013, da trafikken økte med rundt 4,3 prosent.

LAVERE VEKST: Direktør i Avinor, Dag Falk-Petersen, konstaterer at passasjertrafikken via Avinors flyplasser i 2014 økte nærmere 1,5 prosent mindre enn i 2013.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det viser tallene fra Avinors 46 lufthavner over hele landet.

I desember endte den samlede veksten ved Avinors lufthavner på 0,6 prosent sammenlignet med desember i fjor – og i november var det også en svak nedgang.

– Selv om det i fjor ble satt ny trafikkrekord med over 50 millioner passasjerer over lufthavnene våre, har vi i 2014 sett en tydelig tendens til utflating i trafikken, som startet i fjor høst. Så er spørsmålet om vi står foran en lengre periode med lavere vekst og mulig trafikknedgang, eller om bildet endrer seg utover året, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Justert rutetilbud, lav kronekurs og lav oljepris er alle faktorer som kan være med på å forklare den lavere veksten.

Oslo Lufthavn på Gardermoen er den største flyplassen som sorterer under det statlige Avinor. Trafikkveksten på landets hovedflyplass var i 2014 på 4,8 prosent sammenlignet med 2013.

Flyplassene i Stavanger og Trondheim hadde en økning i passasjertrafikken på henholdsvis 0,3 og 1,4 prosent, mens Bergen lufthavn hadde en nedgang på 0,4 prosent i fjor.

Tallene fra Avinor inkluderer ikke populære lavprisflyplasser som for eksempel Torp utenfor Sandefjord og Rygge utenfor Moss, da disse er i privat eie.

Les også

Nå er Gardermoen størst i Norden

Les også

Ap-utvalg vil avvikle taxfree-ordningen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nordmenn flyr mindre

  2. Coronaviruset fører til nedgang i flytrafikken

  3. Avinor-tall tynges av miljøregning på rundt 871 mill.

  4. Pandemismell for Avinor - flere hundre varslet om permitteringer

  5. Avinor-sjefen: Glad for at Norwegian ikke kutter i Norge