Aleris kjøper Teres Medical Group

De private helseforetakene Aleris og Teres trenger godkjennelse fra Konkurransetilsynet for å få gjennomført salget.

-IMPONERT: Administrerende direktør Liselott Kilaas i Aleris Norge sier at de er imponert over Teres' dyktige medarbeidere og det fagmiljøet de representerer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Håkon Mosvold Larsen
Publisert:,

Aleris kjøper nå kirurgikjeden Teres Medical Group, skriver Aleris i en pressemelding.

Oppkjøpet grunngis med at samarbeid og nytenkning må til for å få høy kvalitet på tjenestene, god service og mer ut av de samlede ressursene innen helse og omsorg.

– Imponerte og stolte

– Vi er imponert over Teres' dyktige medarbeidere og det solide og anerkjente fagmiljø de representerer. Vi ser derfor med stolthet frem til å få dem med på laget, sier konsernsjef i Aleris Liselott Kilaas i pressemeldingen.

De to foretakene ønsker også å bli en fleksibel samarbeidspartner for det offentlige, og sier i pressemeldingen at de ønsker å bidra med innovasjon, investeringer og sunn konkurranse.

– Både Teres og Aleris har fokus på kvalitet, profesjonalitet og å organisere tjenestene rundt pasientenes behov. Vi er i dag to godt etablerte aktører innen helsesektoren i Skandinavia. Vi ser frem til å bli en del av Aleris og fortsette dette arbeidet videre, sier konsernsjef i Teres Åse Aulie Michelet i pressemeldingen.

Ledende på kosmetisk plastikkirurgi

Aleris er et av de største private helse- og omsorgsforetakene i Skandinavia, og har i tillegg til sykehus også tilbud innenfor barnevern, psykisk omsorg, eldrevirksomhet og funksjonshemmede.

Til sammen har Aleris 9000 medarbeidere fordelt på 350 virksomheter i Skandinavia. Kjeden omsetter for rundt syv milliarder svenske kroner.

Teres Medical Group på sin side har 17 klinikker og private sykehus i både Norge Sverige og Danmark, og nærmere 300 medarbeidere. Teres er et av de ledende fagmiljøene innen kosmetisk plastikkirurgi i disse landene. Teres omsatte for omtrent 530 millioner norske kroner.

Godkjenning fra Konkurransetilsynet

Sammen blir de to private helseforetakene en kjempe innenfor sin bransje, og de får først gjennomført transaksjonen når de har fått godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

- I skandinavisk sammenheng blir ikke dette dette oppkjøpet så stort, men innenfor privat sykehusdrift i Norge er det jo større . Det som er bra at vi er så komplementære. Vi i Aleris har bredden, mens Teres er mye større enn oss i Norge på plastikkirurgi og også store på ortopedi. Sammen får vi hele verdikjeden, noe som bedrer tilbudet for pasientene, sier administrerende direktør i Aleris Helse, Grethe Aasved, til E24.

Direktøren er ikke redd for at den nye allliansen skal bli for dominerende, når de har fått alle offentlige godkjenninger til å gjennomføre transaksjonen.

- Det er så lett å etablere seg innenfor privat helse, så det er rom for mange private aktører . Det er også verdt å nevne at private sykehus kun utgjør 1-2 prosent av det totale offentlige helsetilbudet, s å også etter at dette oppkjøpet er gjennomført vil vi utgjøre en marginal markedsandel i Norge, sier Aasved.

Opptatt av kvalitet

Det er det offentlige som bestemmer hvor mye tjenester de vil kjøpe fra private helseforetak, og blir ikke nødvendigvis noen økning når Aleris og Teres slår seg sammen, påpeker Aasved:

- Hovedfokus i begge organisasjoner er kvalitet, og det er dette både pasientene og det offentlige er opptatt av når de bruker private sykehus.

Les også

Ikea i ferd med å bygge 20 nye kjøpesentre

Les også

Kong Harald fronter norsk industri i Australia

Les også

Matvarekrigen: Disse kjedene kaprer markedsandeler