RiksTV og TV 2 enige om ny avtale

Etter forhandlinger på overtid er RiksTV og TV 2 enige om ny avtale.

AVTALE: RiksTV og TV 2 inngikk på overtid en ny avtale, som sikrer 800.000 nordmenn TV 2s kanaler også i tiden fremover.

Foto: Frode Hansen VG
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

14 timer på overtid kunne omsider TV 2 og RiksTV bekrefte at de var enige om en ny distribusjonsavtale.

– Vi er svært fornøyde med at vi har landet en avtale med TV 2. Det har vært tøffe forhandlinger gjennom flere uker – og begge parter var klare på at vi ikke ønsket svarte TV 2-skjermer. Heldigvis ble det en lykkelig slutt, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV i en pressemelding.

Også hos TV 2 er de tilfredse med at man unngår svarte skjermer etter den nye distribusjonsavtalen kom i havn.

– Vi er glade for at vi unngikk en situasjon med svarte skjermer. Det er store endringer i TV-markedet som skaper store utfordringer og muligheter for både innholdsleverandører og distributører. Dette skal vi arbeide med i tiden som kommer, sammen med alle våre distribusjonspartnere, sier Sarah C.J. Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

Hverken TV 2 eller RiksTV går inn på detaljer i avtalen, heller ikke avtalens lengde.

Store penger

Ifølge Kampanje har striden handlet om at RiksTV har valgt å sette opp prisen på sin «Rikspakke» med 50 kroner. TV 2 var av den oppfatning at de skulle ha en del av den inntektene distribusjonsselskapet fikk for å sette opp prisen.

På forhånd var det fare for at omkring 800.000 seere kunne miste TV 2s kanaler, dersom de to partene ikke kom til enighet.

Avtalen kommer i stand bare timer før TV 2 har premiere på sesong 2 av Farmen kjendis som i sin første sesong ble kanalens største seersuksess noensinne. TV 2 har også rettighetene til vinteridrett fra Sveits, noe som blant annet omhandler starten av årets Tour de Ski.

– Nå står vi foran en tid med masse TV-titting, og vi vet det er mange som har gledet seg til premiere på både «Farmen kjendis» og «Øya» i kveld – og ikke minst Tour de ski som pågår denne uken. I tillegg kommer både kjente og nye programmer på TV 2 fremover, slik som «Hver gang vi møtes» og sesong 2 av Anne Holt-serien «Modus», sier Franck-Sætervoll.

Han forteller også at den nye avtalen sikrer at RiksTVs kunder snart vil kunne se TV 2s innhold på PC og Mac.

Flere artikler

  1. Mandag kan 800.000 nordmenn stå uten TV 2

  2. TV 2 og RiksTV forhandler om pris

  3. Tono og RiksTV enige om historisk stort erstatningsoppgjør

  4. Annonsørinnhold

  5. TV 2 og Viasat enige om ny avtale

  6. Fortsatt ingen enighet mellom TV 2 og Canal Digital