RiksTV og TV 2 enige om ny avtale

Etter forhandlinger på overtid er RiksTV og TV 2 enige om ny avtale.

AVTALE: RiksTV og TV 2 inngikk på overtid en ny avtale, som sikrer 800.000 nordmenn TV 2s kanaler også i tiden fremover.

Foto: Frode Hansen VG
Publisert:,

14 timer på overtid kunne omsider TV 2 og RiksTV bekrefte at de var enige om en ny distribusjonsavtale.

– Vi er svært fornøyde med at vi har landet en avtale med TV 2. Det har vært tøffe forhandlinger gjennom flere uker – og begge parter var klare på at vi ikke ønsket svarte TV 2-skjermer. Heldigvis ble det en lykkelig slutt, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV i en pressemelding.

Også hos TV 2 er de tilfredse med at man unngår svarte skjermer etter den nye distribusjonsavtalen kom i havn.

– Vi er glade for at vi unngikk en situasjon med svarte skjermer. Det er store endringer i TV-markedet som skaper store utfordringer og muligheter for både innholdsleverandører og distributører. Dette skal vi arbeide med i tiden som kommer, sammen med alle våre distribusjonspartnere, sier Sarah C.J. Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

Hverken TV 2 eller RiksTV går inn på detaljer i avtalen, heller ikke avtalens lengde.

Store penger

Ifølge Kampanje har striden handlet om at RiksTV har valgt å sette opp prisen på sin «Rikspakke» med 50 kroner. TV 2 var av den oppfatning at de skulle ha en del av den inntektene distribusjonsselskapet fikk for å sette opp prisen.

På forhånd var det fare for at omkring 800.000 seere kunne miste TV 2s kanaler, dersom de to partene ikke kom til enighet.

Avtalen kommer i stand bare timer før TV 2 har premiere på sesong 2 av Farmen kjendis som i sin første sesong ble kanalens største seersuksess noensinne. TV 2 har også rettighetene til vinteridrett fra Sveits, noe som blant annet omhandler starten av årets Tour de Ski.

– Nå står vi foran en tid med masse TV-titting, og vi vet det er mange som har gledet seg til premiere på både «Farmen kjendis» og «Øya» i kveld – og ikke minst Tour de ski som pågår denne uken. I tillegg kommer både kjente og nye programmer på TV 2 fremover, slik som «Hver gang vi møtes» og sesong 2 av Anne Holt-serien «Modus», sier Franck-Sætervoll.

Han forteller også at den nye avtalen sikrer at RiksTVs kunder snart vil kunne se TV 2s innhold på PC og Mac.