Archer skal kutte antall ansatte med åtte til ti prosent

Oljeserviceselskapet Archer sliter som følge av oljebremsen. Inntektene i første kvartal 2016 faller med 40 prosent, og selskapet må kutte ansatte.

NYE KUTT: Tøffere tider i oljebransjen skaper vanskeligheter for selskaper som Archer. Nå regner de med å måtte kutte inntil 10 prosent av de ansatte for å redusere kostnadene.
Publisert:

Brønnselskapet Archer, der John Fredriksen er største aksjonær, melder om reduserte inntekter på mer enn 40 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor i sin kvartalsrapport som ble offentliggjort fredag morgen.

Selskapet, som blant annet er eksponert mot den amerikanske energisektoren, sliter med vanskelige markedsforhold.

På grunn av en forventet reduksjon i aktivitetsnivået planlegger oljeserviceselskapet nå å kutte antall ansatte med åtte til ti prosent.

Kuttene vil hovedsakelig komme i virksomhetene i Argentina, Norge og i Storbritannia, fremgår det av kvartalsrapporten.

Større tap enn i fjor

Det var i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport for første kvartal 2016 fredag morgen, at kuttene ble kjent.

Inntektene for oljeserviceselskapet kom inn på 229,2 millioner dollar. Det er en nedgang på 43,6 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Driftsresultat før av- og nedskrivninger landet på 19,9 millioner dollar, inkludert 8,7 millioner dollar i restruktureringskostnader.

Resultat etter skatt kom inn på minus 27,8 millioner dollar. Det er et større tap enn første kvartal i fjor, da selskapet gikk 14,9 millioner dollar i minus på bunnlinjen.
Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter var 6,4 millioner dollar. Rentebærende gjeld for selskapet var ved utgangen av første kvartal på 809 millioner dollar.

Les også

Milliardunderskudd for Archer

Ikke første kuttrunde

Dette er ikke første gang Archer varsler nedbemanninger.

Senest i november i fjor meldte selskapet at de så seg nødt til å kutte i staben. Da var opptil 115 stillinger i fare for å gå tapt. Begrunnelsen for kuttene var dårligere tider i bransjen. Også tidligere i 2015 varslet oljeserviceselskapet kuttrunder.

Selskapet har ifølge sine egne nettsider over 5.000 ansatte i 19 land rundt om i verden.

Ny toppsjef

Samtidig som nyhetene om svakere resultat og kutt i antall ansatte blir kjent fredag morgen kommer også nyheten om at selskapet får ny toppsjef.

John Lechner tiltrer stillingen som ny konsernsjef i Archer, melder selskapet fredag.
Det var David King som inntil i dag hadde posisjon som toppsjef i oljeserviceselskapet.

Dag Skindlo utnevnes samtidig til styremedlem. Skindlo skal samtidig ha stillingen som finans- og strategidirektør.

Les også

Oljeserviceselskap varsler tresifret nedbemanning

Overtar 300 ansatte fra Odfjell Driling

Samme dag som nyheten om kutt i antall ansatte blir kjent, skriver Sysla om at en avtale om virksomhetsoverdragelse er i boks.

Det innebærer at Archer overtar 300 ansatte fra Odfjell Driling.

Det skjer som følge av at Odfjell Driling i mars mistet borekontrakter for fem Statoi-plattformer til Archer.

Ifølge Sysla skal de tidligere Odfjell-ansatte nå bytte logo på kjeledress og logo til konkurrenten Archer.

– Avtalen omfatter rundt 300 ansatte på plattformene og en ekstra ressurspool. Rundt 20 landansatte kommer i tillegg. Archer har også gitt uttrykk for at de er interesserte i ingeniørene som er knyttet til de aktuelle plattformene, sier leder Geir Frode Nysæter i Safe i Odfjell, til Sysla.no.

Les også

Tungvekterne som vil prege vårens mest hektiske uke

Les også

Investeringsøkonom om børsrakett: – Frykter at dette ikke ender godt

Les også

I tet på rød Oslo Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om