- Batteriet på Dreamliner kortsluttet

Havarikommisjonen med funn i etterforskning av brann i Dreamliner-fly.

BRANN: Dette Japan Airlines Boeing 787- flyet ble omringet av utrykningskjøretøy etter at batteriet bynte å brenne på en flyplass i Boston den 7. januar.
  • E24
Publisert: Publisert:

Etterforskningen etter brannen i batteriet i Boeing 787 Dreamlineren som tok fyr i Boston i USA i starten av januar, viser tegn til kortslutning og såkalt «thermal runaway», eller overoppheting.

Det viser den amerikanske havarikommisjonen, National Transportation Safety Boards (NTSB), foreløpige gransking, skriver ABC News.

Det er usikkert om det var overopphetingen eller kortslutningen som oppsto først, forteller NTSB-sjef Deborah Herseman.

LES OGSÅ: Boeings «superfly» under lupen

Drømmefly- trøbbel

Problemer med Boeings nye superfly har nærmest stått kø siden lanseringen, og flyet har slitt med alt fra sprekk i en cockpitrute, oljelekkasje, batteribrann og problemer med bremsene i flere av flyene.

Den 17. januar ble det kjent at totalt 24 fly ble satt på bakken i Japan etter tekniske problemer med batteriet. I USA varslet luftfartsmyndighetene at alle amerikanske Boeing 787s batterier måtte sjekkes før de fikk fly igjen.

LES OGSÅ: Her er Dreamliner-problemet

Lørdag opplyste Boeing at de stanset leveringen av Dreamliner-flyene etter problemene. Selskapet avventer nå klarsignal til levering av amerikanske luftfartsmyndigheter.

- Produksjonen av 787 fortsetter, men vi vil ikke levere flyene før vi får godkjennelse av luftfartmyndighetene, sier talsmann i Boeing, Marc Birtel, til Reuters (gjengitt av business.dk).

Boeings superfly

Norske Norwegian skal etter planen bruke 787 Dreamliner på sine nye langdistanseruter til Bangkok og New York.

Superflyet er Boeings nyeste og mest avanserte teknologiske maskin. Selskapet opplyste torsdag at de har hyret inn hundrevis av ingeniører som skal bidra til å løse de tekniske problemene.

LES OGSÅ:

  • Turbulent for Boeing på Wall Street
  • Mekanikk-krøll med Boeings Dreamliner bekymrer
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Passasjerene gir blaffen i Dreamliner-problemene

  2. Boeing stanser leveringav Dreamliner

  3. USA åpner for testflygningerav Dreamlineren

  4. Her er Dreamliner-problemet

  5. Sterkt fra Boeing