Forhandlingsleder: - Løsningen kommer i morgen

SAS-forhandlingene vil mest sannsynlig trekke ut i tolvte time, og forhandlingsleder for pilotene i SAS tror løsningen er innen rekkevidde.

KJEMPER OM AVTALE: Hviledagen overholdes ikke hellig for partene i SAS-forhandlingene. Her avbildet leder i pilotforeningen og forhandlingsleder for pilotene i SAS, Jens Lippestad.
  • Sophie Lorch-Falch
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Etter signaler fra flere av partene vil forhandlingene mest antagelig trekke helt ut til deadline søndag.

- Det er jo satt av tid til i morgen til forhandlinger, så det er vel det de fleste av partene forholder seg til nå vil jeg anta, sier Jon Levi Skogvang, leder i ScanNor Pilotforening til E24.

Forhandlingsleder for pilotene i SAS, Jens Lippestad, kan indirekte bekrefte fremdrift i forhandlingene, og ser for seg at avtalen skrives under søndag.

- Løsningen kommer nok i morgen tenker jeg, sier Jens Lippestad, leder i pilotforeningen til E24.

Les også: Her er planen som skal redde SAS fra konkurs

Forhandlinger pågår

SAS vil ikke kommentere hvorvidt lørdagens forhandlinger har ført partene nærmere enn tilfredsstillende avtale, og viser til at «forhandlingene skjer ved forhandlingsbordet».

- Forhandlinger pågår fortsatt, så jeg kan ikke kommentere noe om hvor langt vi er kommet eller når en løsning kan være klar, sier Anneli Nyberg, lederen i SAS Norge Kabinforening til E24.

Harde tiltak

Partene i SAS-forhandlingene er stille om hva som foregår på forhandlingsbordet lørdag. Konkret hva den eventuelle løsningen innebærer vil ingen foreløpig ut med.

Men at en eventuell avtale innebærer at partene må få en del kameler til å gli ned er det liten tvil om.

Mandag gikk ledelsen I SAS ut og fortalte om sin nye kriseplan, som skal resultere i at de sparer tre milliarder svenske kroner i året.

Dette skal de få til ved å blant annet å selge Widerøe og flyrelaterte eiendommer. Det er også varslet at det skal kuttes 800 administrative årsverk og at de ansatte må gå ned i lønn.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. – Framgang i forhandlingene i SAS

  2. Mangler fortsatt jafra én forening

  3. Brudd i SAS-meglingen – vil ta alle norske ut i streik torsdag

  4. - SAS sier nei tilkabinansattes krav

  5. SAS: - Vi gir ingen garantier for at vi flyr