NORGESHISTORIENS STØRSTE INNSIDESAK: - Fantastisk konspirasjonsteori

Tidligere P4-sjef Rune Brynhildsen går knallhardt ut mot Økokrim.

Publisert:

- Helt siden dag én har jeg hatt en klar oppfatning av at jeg ikker er blitt trodd, sa Brynhildsen da han forklarte seg i innsidesaken mot ham i dag.

- Ganske uvirkelig

- Det har vært veldig krevende for meg. Det er ganske uvirkelig å se hvordan denne saken er fremstilt av Økokrim. Absolutt alt av nyanser og tilleggselementer er skrelt bort, fortsatte den tidligere P4-sjefen.

Les også: - Brynhildsen var kilden

Les også: Norges lengste innsidesak

Tirsdag startet rettssaken mot Brynhildsen og seks andre i det som er Norges mest omfattende innsidesak.

Tiltalen er bygget på at seks av de tiltalte kjøpte aksjer i forkant av positive børsmeldinger fra selskaper Brynhildsen arbeidet som rådgiver for.

Brynhildsen erklærte seg ikke skyldig på alle tre tiltalepunkter i retten tidligere.

- Man sitter igjen med tidspunkter som passer inn i en ganske fantastisk konspirasjonsteori, sa Brynhildsen i retten i dag.

Glad og lettet

Brynhildsen skal ifølge Økokrim ha lekket innsideinformasjon til Dag Eriksen, som i sin tur skal ha gitt den videre til Eirik Stokmo. Han igjen skal ha sendt informasjonen til nye fire personer.

Det er tre tilfeller fra 2005 som blir tatt opp. Oppkjøpene av reiseselskapet Via Travel Group og katalogselskapet Findexa er de to første, mens den siste dreier seg om en avtale i it-selskapet Ignis.

- Jeg er veldig glad og lettet over endelig, etter 16 måneder å få lov til å presentere min historie for folk som ikke har gjort seg opp en mening om saken, sa Brynhildsen, som inntil videre har permisjon fra sin jobb som pr-rådgiver i Brynhildsen Woldsdal Public Relations.

E24 følger rettssaken i Oslo tingrett utover dagen.

Publisert: