Dansk bitcoin-milliardær sponser ishockeyklubb: Stjernespilleren lønnes i bitcoin

Den danske bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen går inn som hovedsponsor i ishockeyklubben Rungsted Seier Capital. Samtidig døper han om hjemmebanen til Bitcoin Arena, og betaler lagets stjernespiller i den digitale valutaen.

BITCOIN-SPONSOR: Den danske ishockeyklubben Rungsted Seier Capital får ny sponsor. Ut forsvinner en tradisjonell bank, inn kommer et bitcoinselskap.
Publisert:

Bitcoin-pucker, bitcoin-reklame og bitcoinlogoer ...

Hockeyhallen i danske Hørsholm har fått ny hovedsponsor – og nå endrer hallen navn fra Saxo Bank Arena til Bitcoin Arena.

Mannen bak forvandlingen er den danske bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen, som nylig gikk ut med at hans firma Bitcoin Suisse – en plattform for handel med digital valuta – har inngått en treårig sponsoravtale med ishockeyklubben Rungsted Seier Capital i den danske toppdivisjonen.

Denne saken sto første gang hos vår samarbeidspartner Business.dk

SPONSER: Den danske bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen

Som en del av den nye sponsoravtalen blir én av toppspillerne i Rungsted, Nikolaj Rosenthal, trolig den første profesjonelle sportsutøveren i verden som får utbetalt lønn i bitcoin.

– Det er virkelig spennende å få lov at være pioner med dette, sier spilleren, som nylig begynte å handle med virtuelle valuta selv.

Rosenthal har hatt fulltidskontrakt med Rungsted i fire år, og lever av å spille ishockey.

Les også

«Hvordan kjøpe bitcoin?» Dette googlet nordmenn i 2017

Han har avtalt med Bitcoin Suisse at lønnen er sikret, selv om verdien på bitcoin plutselig skulle synke.

Foreløpig er Rosenthal eneste spiller på laget som får utbetalt lønnen i bitcoin, men han forteller til business.dk at han tror flere spillere vil hoppe på ordningen etter hvert.

Bitcoin-pucker

– Vi har hatt et godt år, og da kan man se ut over egen nesetipp og hvor man kan bidra litt, sier bitcoin-milliardær Nikolajsen om hvorfor han velger å gå inn som sponsor, med et ikke-offentliggjort syvsifret beløp som skal løfte klubben til toppen av dansk hockey.

At milliardærer sponser lokale idrettslag og sportsklubber er ikke nytt. Det uvanlige her er at Nikolajsen er milliardær grunnet bitcoin – og at han nå bruker den digitale valutaen til å sponse Rungsteds hockeyhelter.

BITCOIN-PROFF: Danske Nikolaj Rosenthal blir trolig den første idrettsutøveren noensinne som får lønnen utbetalt i bitcoin.

Avtalen trer offisielt i kraft 27. desember, hvor Nikolajsen sammen med hovedeieren vil klippe snoren til nye Bitcoin Arena, og samtidig innvie den massive bitcoin-logoen som skal strekke seg ni meter i diameter midt på skøyteisen.

Men bitcoin-festen stopper ikke der: Fra dags dato blir det satt ut betalingsterminaler hvor tilskuerne kan betale med bitcoin og andre virtuelle valutaer. Sesongens pucker, som spillerne faktisk skal spille med, vil alle ha bitcoinlogo påtrykt.

En milepæl

Samtidig er sponsoravtalen en milepæl i bitcoinverdenen. Dette er nemlig første gang noensinne at en virksomhet som handler med virtuell valuta sponser en profesjonell sportsklubb, forteller Niklas Nikolajsen.

Les også

Beslagla så mye bitcoin at de kan betale en femtedel av sin statsgjeld

– Det viser hvor langt bitcoin egentlig er nådd. Det er jo interessant at når de klassiske bankene ryker ut, ryker vi inn, siger han, og viser til den utgående sponsoren Saxo Bank.

– Jeg kommer til å trekke på smilebåndet når sportskommentatorer, hver eneste gang de skifter over til en kamp i Rungsted, kommer til å si at «nå går vi til Bitcoin Arena».

Niklas Nikolajsen er bosatt i Sveits, hvor man ikke betaler skatt av bitcoin-gevinster. Hans formue er på cirka én milliard danske kroner, i norske penger utgjør det cirka 1,3 milliarder, er inntjent ved å investere i bitcoin siden 2011.

Publisert:

Her kan du lese mer om