Flygigant gir plasstrøbbel for Norwegian i New York

Norwegian-ruten med verdens største fly kan ikke gå som planlagt på grunn av plassmangel i New York. Norwegian kan måtte punge ut nesten 6000 kroner per passasjer. 

FÅR IKKE LANDE: Det er ikke plass til A380 i det planlagte tidsrommet.

Foto: Fredrik Olastuen NTB scanpix
Publisert:

Verdens største passasjerfly, Airbus A380, skal i rute for Norwegian mellom Gatwick og New York, bekreftet kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor E24 fredag.

Nå får det norske flyselskapet trøbbel med forsinkelser på ruten, ifølge bransjenettstedet Checkin.dk.

Problemet er at flyet ikke får lande i New York, da det i det aktuelle tidsrommet ikke er plass til Hiflys A380 på Terminal 1 ved John F. Kennedy internasjonale lufthavn i New York.

New York-JFK har allerede utnyttet sin kapasitet fullt ut på dette tidspunktet, og passasjerene må i stedet fly klokken 3 om natten.

Les også

Norwegian leier inn verdens største passasjerfly

Kundene kan få erstatning

Norwegian er pliktig å utbetale 600 euro (5.714 kroner) per passasjer, hvis flyet ankommer senere enn fire timer etter den planlagte ankomsttid, skriver nettstedet og viser til regler for kompensasjon ved flyforsinkelser.

A380 har 471 seter. Da flyet fløy for Singapore Airlines var 12 av disse first class-seter, og 60 i business class.

– Noen ganger må vi justere litt i ruteprogrammet. Vi kan ikke gå i detaljer med enkelte avganger, men kundene får direkte beskjed fra oss, sier kommunikasjonssjef Tonje Næss i Norwegian.

Plass til 471

Airbus A380-maskinen har tidligere flydd 10 år for Singapore Airlines, før Hifly i fjor bestemte seg for å bli det første wet lease-selskapet til å hyre inn et fly av denne typen. Thomas Cook Airlines og Ving var de første til å lease flyet fra Hifly, mens Norwegian og Air Austral nå sørger for at flyet får luft under vingene også fremover.

Det kommer med draktfarger («livery») fra Mirpuri Foundation til støtte for verdens korallrev. Lakken ble påført like i forkant av Farnborough-flymessen i England i juli.

Hiflys hjemmesider kommer det frem at flyet har 471 seter, hvorav 12 finnes i first class-avdelingen og 60 i business class.

Her kan du lese mer om