Obos-prisene falt 1,7 prosent i desember

Prisfall for Obos-tilknyttede boliger i desember.

Publisert:

Prisene på Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området falt med 1,7 prosent i desember. Det skriver selskapet i en pressemelding. På tross av nedgangen endte Obos-prisene opp 6,5 prosent i 2018.

– Det er et noe usikkert marked, men våre anslag tilsier at boligprisene vil øke også i år, men med store variasjoner fra måned til måned. Når vi går ut av 2019 tror vi boligmarkedet i Oslo-området vil ende på en prisvekst på rundt fire prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en uttalelse.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger i Oslo-området var 59.674 kroner i desember.

Les også

Handelsbanken ser positivt på boligmarkedet i 2019

For landet sett under ett falt prisene med 0,6 prosent i desember enn måneden før. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen her var på 52.836 i desember, noe som er 6,8 prosent høyere enn året før.

Obos opplyser at de planlegger å igangsette bygging av 2.300 nye boliger i år, det er en økning på over 30 prosent fra 2018.

– Vi så i fjor økt etterspørsel etter nye boliger, og vi vil ferdigstille mange nye boliger i 2019. Våre prognoser viser at det vil bli ferdigstilt færre boliger i pressområder fra 2020 og utover. Obos planlegger derfor å øke aktivitetsnivået kraftig i 2019 for å møte den økte etterspørselen, sier Kjørberg Siraj.

Fredag klokken 11.00 slipper Eiendom Norge boligprisstatistikken for desember.

Les også

Obos-prisene i Oslo stiger igjen etter to måneder med fall

Les også

Obos-prisene falt 1,4 prosent i oktober

Les også

Prisene på Obos-boliger i Oslo steg med 1,5 prosent i august

Publisert:

Her kan du lese mer om